www.elllobregat.com
L’Hospital de Bellvitge introdueix una tècnica menys invasiva per implantar un marcapassos
Ampliar

L’Hospital de Bellvitge introdueix una tècnica menys invasiva per implantar un marcapassos

miércoles 13 de julio de 2016, 18:51h

La nova tècnica, pionera a Catalunya, evita la cirurgia cardíaca i permet donar l'alta mèdica en 24 o 48 hores

Si fa dies l’Hospital Universitari de Bellvitge era notícia per col·locar stents bioabsorbible, avui ho torna a ser per un nou avenç també en cardiologia. L’Hospital Universitari de Bellvitge ha aconseguit col·locar amb èxit un marcapassos tricameral amb una tècnica menys invasiva que evita la cirurgia cardíaca.

La nova tècnica, feta amb èxit per primera vegada a Catalunya, ha permès introduir aquest suport a un pacient de 77 anys al qual no se li podia col·locar de la manera habitual, mitjançant petites incisions que permeten connectar els cables al cor. Aquest marcapassos, en concret, compta amb tres cables (un més que els dos habituals) que milloren la funció del cor i que es col·loquen des de fa uns vint anys.

La nova tècnica, desenvolupada a l’Hospital John Radcliffe de la Universitat d’Oxford (Regne Unit), consisteix en un implantament endocàrdic d’elèctrode d’estimulació del ventricle esquerre per punció del sèptum interventricular o, el que és el mateix, s’introdueix el cable a través de les venes del tòrax de manera mínimament invasiva. S’evita així la cirurgia cardíaca i les complicacions de les cirurgies obertes. De fet, el pacient té l’alta entre les 24 i les 48 hores. “En la mesura que ens estalviem la cirurgia cardíaca oberta, s’eviten importants complicacions potencials, des de problemes respiratoris, insuficiència cardíaca o insuficiència renal, entre d’altres, fins a un major risc de mortalitat”, ja dit el Doctor Ignasi Anguera, cap de la Unitat d’Arítmies de Bellvitge.

S’estima que hi ha quatre milions de persones al món amb algun tipus de marcapassos, mentre que, cada any, s’implanten prop d’un milió.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios