www.elllobregat.com
UGT traurà els colors a les empreses que contractin companyies multiserveis per evitar els convenis col·lectius
Ampliar

UGT traurà els colors a les empreses que contractin companyies multiserveis per evitar els convenis col·lectius

jueves 14 de julio de 2016, 12:46h

El sindicat es manifesta a les portes de SEUR, al ZAL II de El Prat de Llobregat, per denunciar les condicions laborals dels treballadors contractats amb empreses integrals

Els treballadors fan, exactament, la mateixa feina que la resta, però l’empresa evita els convenis col·lectius corresponents. D’aquesta manera, el salari es redueix de mitjana a la meitat (en molts casos fins al Salari Mínim Interprofessional), no corresponen les mateixes vacances, no tenen descansos retribuïts i, fins i tot, fan més jornades de les que corresponen a l’any. “És la institucionalització de la precarietat laboral”, assegura Núria Girado, secretària de Política Sindical d’UGT a Catalunya, que qualifica la contractació d’empreses multiserveis de “frau legal” permès per l’actual Reforma Laboral.

Per denunciar-ho, el sindicat ha encetat la campanya ‘A igual treball, igual sou’ que avui ha arribat, per segona vegada, al Baix Llobregat, en concret, a les portes de Seur, ubicada al ZAL II de El Prat de Llobregat. “La reforma laboral ha sigut lamentable per la nostra gent: hem perdut drets i llibertats, salaris i condicions de treball. Per altres, en canvi, per empreses com aquesta ha sigut una oportunitat. Aprofiten la reforma de la negociació col·lectiva per contractar a empreses multiserveis, que fan de tot a meitat de preu”, diu Carlos de Pablo, secretari general d’UGT al Baix Llobregat. “Estan treballant persones que si s’apliqués el seu conveni col·lectiu cobrarien el doble”.

Es tracta, en concret, del Conveni Col·lectiu de Transport de Mercaderies de la província de Barcelona. En canvi, el fet de no contractar directament sinó fer-ho a través d’una empresa integral els permet, amb l’aval de l’actual reforma laboral, reduir els costos i les condicions laborals dels treballadors. “És una fórmula legal amb la què abarateixen costos amb els salaris dels treballadors. Fan la mateixa feina i cobren la meitat. I aquesta diferència se la reparteixen en beneficis tant l’empresa que contracta com l’empresa multiserveis”, diu Girado.

Així, UGT demana, tot i que la contractació sigui a través de les empreses multiserveis, canviar la normativa i que s’apliqui el corresponent conveni col·lectiu per assegurar tant els salaris que corresponen com les condicions laborals pertinents. Mentrestant avisa: “Fa setmanes vam estar al Tryp Aeroport de Barcelona, ara estem aquí a Seur, ahir vam estar a un restaurant conegut de Las Ramblas de Barcelona i la pròxima setmana estarem a una nova empresa fora del Baix Llobregat. Anirem a les portes de les grans empreses que tinguin beneficis i facin aquest tipus de pràctiques laborals”.

Empreses que, com Seur, apliquen aquestes pràctiques i que converteixen els seus empleats en treballadors de tercera, tal i com expliquem en la última edició impresa de El Llobregat. De fet, a la concentració han participat un centenar de persones, totes elles membres del sindicat. Cap treballador. "Des del sindicat els recomanem que no sortin. A la que tornin, els han acomiadat".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios