www.elllobregat.com
El Govern de l’AMB planteja una rebaixa de l’aigua del 2,39%
Ampliar

El Govern de l’AMB planteja una rebaixa de l’aigua del 2,39%

martes 19 de julio de 2016, 17:31h

La proposta, que contradiu l’augment del 1,6% que demanava la concessionària inicialment, representa un estalvi de 12,5 milions d’euros | Si s’aprova definitivament la proposta metropolitana es trencarà la tendència a l’alça dels últims anys

Després d’anys i anys de pujades continuades, l’aigua de la zona metropolitana podria passar a ser més barata que a l’any anterior. El Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona presentarà, a la pròxima sessió del Consell Metropolità, que es celebra aquest 26 de juliol, una proposta que recull un decrement de les tarifes d’aigua d’un 2,39%, aplicable a tots els usuaris.

D’aquesta manera, no només es trencarà la tendència alcista dels últims anys, sinó també la proposta inicial del concessionari, que demanava un augment de les tarifes de l’1,6%. Aquesta diferència, que arriba quasi als tres punts percentuals, suposarà un estalvia dels 12,5 milions d’euros i, de mitjana, d’entre 8 i 9 euros anuals per a cada ciutadà. “Amb aquestes mesures, l’AMB inicia el procés per decidir quina és la millor opció per als més de tres milions de ciutadans metropolitans pel que fa les tarifes d’aigua”, ha dit la vicepresidenta de Medi Ambient de l’AMB, Janet Sanz. L’objectiu és que els ciutadans vegin beneficis en la prestació d’un servei bàsic”.

Per la seva part, Eloi Badia, vicepresident de l’AMB i regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona valorava positiva el canvi de tendència i parlava de tarifes més justes: “Aquest és el primer pas cap a una tarifa més justa, i si bé la reducció immediata és petita, indica el canvi de tendència després d’anys de pujades continuades en el preu, que han suposat un augment de gairebé el 70%”.

Segons ha explicat l’AMB, la rebaixa de preus respecte el que proposava Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA) ha estat possible gràcies a tres accions fonamentalment: la revisió de les condicions financeres sobres les que opera l’empresa; la reducció del cànon de concessió en 5 milions d’euros (és la quantitat que ABEMCIA abona a l’AMB i que es carrega a la tarifa); i el no abonament del cànon per la conducció de salmorres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios