www.elllobregat.com

Se celebrarà entre el 17 i el 23 d'octubre a tota la ciutat

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà avança la programació
Ampliar

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà avança la programació

lunes 08 de agosto de 2016, 10:20h
Enguany la direcció artística del festival l'assumeix el pallasso Tortell Poltrona, que va ser un dels fundadors del certamen.

Una de les grans novetats del festival és la celebració de la primera Convenció del món Pallasso, que durant tota la setmana reunirà a pallassos i pallasses i gent de la professió per a posar a la taula tres grans temes: 'La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos'; 'El codi deontològic dels pallassos' i 'Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió'.

Menys espectacles de sala i més al carrer: una de les màximes del Tortell Poltrona a l'hora de configurar la programació és la idea d'escampar els pallassos per tota la ciutat. S'envairan carrers, places, carpes, escoles, residències de gent gran i molts d'altres espais de Cornellà.

El Premi Nas d'Or es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment desaparegut i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà l'any 1984.

El Festival l’organitza l’Ajuntament de Cornellà i enguany celebra ja la seva 17a edció. El consistori fa una aposta clara per la cultura i en concret del món del pallasso, que ja s’ha convertit en un tret característic de la ciutat.

Una de les grans novetats d'aquesta nova edició serà la celebració de la primera convenció del Món Pallasso, que tindrà lloc durant tota la setmana del festival. Segons declara el seu director, Tortell Poltrona, 'els pallassos i les pallasses ens mereixem un festival en què poder creure i sentir-lo nostre; volem un marc on posaren valor els pallassos de proximitat, trobar-nos, fer una festa (festival), menjar junts, distribuir la dotació econòmica, compartir el temps, compartir-lo amb la gent de Cornellà i finalment, poder parlar en tres grans taules, de tres grans temes que ens interessen i força: 'La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos'; 'El codi deontològic dels pallassos' i 'Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió'.

Durant la celebració del festival, els pallassos volen estar el màxim temps junts, participant de la convenció, de l’arribada dels pallassos, anant pels carrers i als mercats d’una manera improvitzada, participant dels vermuts musicals, a taules rodones, a xerrades, a projeccions, dinant i sopant junts, participant i anant a veure les Gales de la nit, o els espectacles per a escolars i joves dels matins, o els espectacles especials dedicats a tots els que serem a Cornellà, i amb una intervenció important pels carres i places de la vila de divendres tarda a diumenge, de la forma més senzilla i directa, gairebé a pèl, i amb el públic molt, molt a prop.

Per acabar, el diumenge a la tarda hi haurà un gran ball popular de Pallasses, Pallassos i músics amics dels pallassos amb un grapat d’artistes convidats encapçalats per en Joan Garriga, (La Troba Kung Fu) que a partir d’ara us anirem desvetllant poc a poc.

La carpa i el carrer, la base del festival 2016

Una carpa pensada per a pallassos a la Plaça Catalunya, els teatres com l’Auditori Sant Ildefons i el Patronat, i aquest any també l’Auditori de Cornella que acollirà dos espectacles en la seva programació: Leo Bassi que presentarà la Misa Patólica i la companyia francesa l’Enterprise que presentara l’espectacle Carnages, i més de 15 espais al carrer durant tot el cap de setmana.

El Premi Nas d'Or: al pallasso suís Dimitri

El Premi Nas d'Or es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment desaparegut i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà l'any 1984.

La imatge del festival, feta per un infant de Cornellà

Una nova imatge creada a partir del dibuix d'un nen de Cornellà; una imatge més propera que mai.

El nen es diu Martín Luz, té 6 anys, està al grup Sol Solet i des de P3 que ve al Club Infantil Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons. És un nen tímid que li agrada molt dibuixar, les claus i cargolar i descargolar coses. També li agraden els animals (té un gat a casa) i sempre està disposat a col·laborar amb el grup tot i que a vegades és una mica entremaliat.

L'adaptació del cartell ha estat obra de la dissenyadora Elena Losada.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà - Memorial Charlie Rivel està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Inaem del Ministeri de Cultura.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios