www.elllobregat.com
Cop important contra el tràfic i mercat il·legal d’ocells silvestres de cant a l’àrea metropolitana
Ampliar

Cop important contra el tràfic i mercat il·legal d’ocells silvestres de cant a l’àrea metropolitana

miércoles 17 de agosto de 2016, 10:53h

Els Agents Rurals intervenen 915 ocells fringíl·lids en un operació que es va iniciar a la Plaça Tàrrega de Cornellà

Veure joves i no tan joves passejant pardalets pels carrers de les ciutats del Baix o amb les gàbies sobre el cotxe no és una estampa difícil de veure. Existeix una important afició als ocells de cant, tant que a L’Hospitalet tenen plaça pròpia, la plaça dels Ocellets. Darrera d’això també és conegut el mercat negre que hi ha amb la compra-venda d’ocells fringíl·lids, una activitat il·legal que, ara, suma un nou cop.

Els Agents Rurals han intervingut aquesta setmana 915 ocells fringíl·lids en una operació a tota l’àrea metropolitana de Barcelona que es va iniciar a la Plaça Tàrrega de Cornellà de Llobregat. Aquest espai, de fet, no para de sumar actuacions policials contra el tràfic i la venda il·legal d’aquest tipus d’ocells silvestres capturats del medi natural i sota protecció. En aquest cas, la primera actuació de l’operació es va realitzar a un traficant que estava venent ocells a la plaça cornellanenca i al qual se’l va intervenir un total de 36 exemplars. La persona denunciada era veí de Badia del Vallès i ja havia estat denunciat prèviament per intentar vendre 80 ocells en un mercat il·legal de Barbera del Vallès.

Allà es dirigia, precisament, un altre traficant que va ser interceptat en el seu vehicle –en una segona actuació- amb 58 ocells fringíl·lids. Un cop identificat el traficant i intervinguts els exemplars es va fer una inspecció a unes dependències annexes al domicili amb la persona denunciada on els Agents Rurals es van trobar la sorpresa de 821 exemplars de diferents espècies d’aus fringíl·lids: caderneres (735), passerell (52), verdum (85) i pinça comú (7).

Segons fonts de la investigació, els animals procedien d’Andalusia on els diferents proveïdors els capturaven del seu habitat natural per transportar-los posteriorment a Catalunya, on es produïa la venda. Cap de les dues persones detingudes ha acreditat cap autorització excepcional que els emparés la captura i, de fet, els ocells no disposaven de cap anella oficial obligatòria.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (6)    No(2)

+
4 comentarios