www.elllobregat.com
El Port de Barcelona registra al juliol el seu millor mes dels darrers vuit anys en tràfic de mercaderies

El Port de Barcelona registra al juliol el seu millor mes dels darrers vuit anys en tràfic de mercaderies

miércoles 17 de agosto de 2016, 17:45h

La xifra consolida el creixement del tràfic de la infraestructura portuària amb destacades millores, també, del transport de passatgers, que ja suma dos milions de viatgers en el que portem d'any

La logística i la mobilitat de persones són una bona mostra de com es plasma la millora de l’economia. Si l’Aeroport de Barcelona – El Prat continua batent rècords mes a mes, el Port de Barcelona no és menys. La infraestructura aeroportuària ha registrat, amb el mes de juliol, el seu millor mes dels últims vuit anys pel que fa el tràfic de mercaderies, un dels pilars estratègics. En concret, el Port de Barcelona ha arribat a les 4,7 milions de tones, el que suposa un increment del 16% respecte al mateix mes de l’any passat. Gran part de la culpa d’aquesta xifra optimista és degut al transport de contenidors, que millora en un 24% amb un total de 219.219 TEU (equival a un contenidor de 20 peus).

D’altra banda, les xifres milloren també pel que fa el transport de passatgers. Arriba l’estiu i Barcelona es converteix en capital de creuers, a més dels habituals ‘ferries’ que connecten la ciutat amb altres destinacions marítimes. Segons dades oficials del Port de Barcelona, el transport de passatgers ha crescut un 19% al juliol amb 555.371 persones, gràcies, com dèiem, a la importància dels creuers que sumen 352.103 passatgers, una xifra que no s’aconseguia des de l’estiu de 2011 i que representa un 22% més que l’any passat.

Si repassem les dades acumulades en els primers set mesos de l’any, els números consoliden el creixement del tràfic de la infraestructura portuària de manera generalitzada i en tots els aspectes. Així, el tràfic total de l’enclavament ha estat de 29 milions de tones, xifra que representa un increment del 6% respecte el mateix període de l’any anterior.

Destaca, en aquest sentit, l’impuls del tràfic de contenidors, que amb 1.292.215 TEU manipulats, creix en un 15% fins al juliol, gràcies en bona part a la millora (10%) de les importacions. Els contenidors d’exportació milloren en un 3%, però continuen dominant en termes absoluts: 383.483 TEU per davant dels 311.209 TEU d’importació.

El transport d’automòbils (que al mes de juliol ha millorat en un 24%) suma ja un total de 560.479 unitats en el que portem d’any, el que representa una millora del 8% respecte 2015. Per la seva part, els granels registren creixements més tímids amb més de set milions de tones transportades de granels líquids (3%) i 2,5 milions de tones de granels sòlids vehiculades (2%).

Pel que fa els passatgers, en total, el Port de Barcelona ha mogut dos milions de passatges en el que portem d’any (+8%).

Les xifres converteixen tota l’àrea metropolitana en un dels nexes de mobilitat i de logística més importants del sud d’Europa, en aquest cas, per mar; però, també, per terra i aire si sumem tota la mobilitat per carretera i l’Aeroport de Barcelona – El Prat. D’altra banda, els números reforcen novament l’argument i l’exigència de comptar amb uns accessos i unes infraestructures adients per no derivar, amb la millora econòmica, en un col·lapse metropolità que freni el desenvolupament d’infraestructures com el Port de Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios