www.elllobregat.com
La benzinera del port del Garraf pateix dues fuites de gasoil durant el cap de setmana i els responsables encara no s'han presentat a donar una resposta i evaluar les causes
Ampliar

La benzinera del port del Garraf pateix dues fuites de gasoil durant el cap de setmana i els responsables encara no s'han presentat a donar una resposta i evaluar les causes

martes 23 de agosto de 2016, 10:08h

Protecció Civil manté l’alerta CAMCAT, tres dies després, perquè els responsables de la benzinera encara no s’han presentat per estudiar les causes dels vessaments | Una primera taca de mil litres es van controlar amb barreres de contenció, mentre que una segona més gran es va diluir sense arriba a la costa | Ecologistes en Acció de Catalunya demanen màxima transparència i responsabilitats en el cas d’alguna negligència

El port del Garraf (Sitges) ha patit aquest cap de setmana dues fuites de gasoil provinents de la seva benzinera que ha obligat a activar el Pla Especial d’Emergència per Contaminació Accidental de les Aigües Marines (CAMCAT), alerta que encara avui es manté, segons hem pogut saber, perquè els responsables de la benzinera no s’han presentat a avaluar les causes del vessament.

Els fets van succeir durant la jornada de dissabte quan es va detectar un primer vessament d’uns mil litres. En aquest primer cas, la taca es va controlar amb barreres de contenció sense més problemes. Però a la tarda es va produir una segona fuita encara més gran que va ser albirada per un helicòpter de Salvament Marítim al sud del port i que arribava als dos quilòmetres de llarg i als 70 metres d’amplada.

Segons ha confirmat Protecció Civil, la taca va ser empentada pel vent direcció sud i mar endins i, per tant, en cap moment ha arribat a la costa –ni a la de Castelldefels, que està ubicat al nord, ni tampoc a Sitges, cap a on es dirigia- si no que s’ha dissolt progressivament.

En tot cas, l’entitat ‘Ecologistes en Acció de Catalunya’ ha exigit major informació i transparència per conèixer tots els fets, així com una avaluació de les causes i de l’impacte sobre la biodiversitat de les Costes del Garraf.

A més, l’entitat ecologista demana responsabilitats per part dels responsables del Port. En aquest sentit, si hi ha algun alguna negligència demanen la immediata dimissió dels responsables, a més del pagament del mal provocat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios