www.elllobregat.com
Bellvitge, a punt per la seva festa gran
Ampliar

Bellvitge, a punt per la seva festa gran

miércoles 31 de agosto de 2016, 18:08h

El barri de L’Hospitalet celebra, del 3 a l’11 de setembre, la seva Festa Major

Si Barcelona té a Gràcia i Sants, al Llobregat és obligatori parlar de Bellvitge. Si hem d’escollir entre les festes grans de barris, aquesta és la referent. Té entitat pròpia i està a l’alçada de les festes majors de molts municipis del voltant. I no és d’estranyar en un barri que, tot i que ja ha fet les seves noces d’or, manté el seu tarannà propi i és, en definitiva, un patrimoni pel territori.

Baixant pel passeig d’entre l’Avinguda Europa i la Rambla Marina ja es pot respirar l’ambient festiu del barri; una festa que no es completa si no es fa una parada a la carpa dels Amics de la Música de Bellvitge a menjar un ‘pintxo’ (òbviament en el seu pal; res de posar-ho al plat) o un bon entrepà de botifarra negra. Es podria fer allà una bona enquesta electoral –quasi tots els partits tenen la seva carpa-. De fet, és habitual veure passar pel barri a figures de primera línia política que es deixen veure pel restaurant improvisat del partit.

I és que el millor de la Festa Major és la seva gent. S’ha criticat, als darrers anys de crisis econòmica, la davallada de la part ferial. “No és ja el que era”, he pogut escoltar en més d’alguna ocasió. Però ni això entela l’esperit de la Festa Major. Només cal veure el programa. Fins a 25 pàgines plenes d’activitats de tot tipus que, del 3 a l’11 de setembre, serviran de mirall del ric patrimoni associatiu del barri.

L’Estand Sociocultural és, de fet, un dels punts de trobada de les entitats en la que serà ja la seva XXVII edició. No faltarà tampoc el XVII Festival de Teatre Amateur no la ja tradicional bicicletada, que arriba a la seva onzena edició. Serà diumenge 4 de setembre a les 10 hores i anirà des del Poliesportiu Municipal de Bellvitge ‘Sergio Manzano’ al Parc de Bellvitge. Les inscripcions es poden fer a través de la Caseta de la Comissió de Festes (a la Fira davant el Mercat) fins el mateix dia, mitja hora abans. Serà obligatori l’ús del casc pels menors de 16 anys.

D’entre les principals novetats, Bellvitge acollirà durant el 9 i 10 de setembre una sèrie d’activitats que estaran organitzades pels més joves; protagonistes també essencials de la Festa. Les propostes engloben des d’una Gimcana Akelarre Jove, a un vermut folk, passant per espectacles de circ i diversos concerts i altres activitats d’esbarjo. En aquest sentit, la XVIII Nit Jove, a càrrec de la Colla de Diables i Diablesses de Bellvitge, tancarà aquesta festa jove.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios