www.elllobregat.com
El Tren del Ciment, un segle a l’Alt Llobregat
Ampliar

El Tren del Ciment, un segle a l’Alt Llobregat

jueves 01 de septiembre de 2016, 09:19h
El servei turístic uneix l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. El recorregut passa per
atractius com el pont més antic del riu Llobregat o els Jardins de Ca l’Artigas de Gaudí

Tornar a la feina, començar el curs escolar, el trànsit... Arriba setembre i amb ell la necessitat de gaudir d’excel·lents escapades que facilitin la reincorporació a la rutina quotidiana.

Escapades que fugen del pla tradicional i turístic i que són autèntiques meravelles com les que ofereixen els trens turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, entre ells, el Tren del Ciment, que porta més d’un segle recorrent l’Alt Llobregat. Cent anys on la natura i el patrimoni s’uneixen en un recorregut curt de 3,5 quilòmetres, però ple de punts d’interès.

El Tren del Ciment, també anomenat ‘carrilet’, uneix l’antiga fàbrica Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, des d’on partia la línia de ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

El trajecte, que dura aproximadament uns 20 minuts, passa així per quatre estacions com són La Pobla de Lillet, on es pot visitar l’exposició ‘Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat’; la Pobla Centre, on es pot gaudir del pont més antic que creua actualment el riu Llobregat, a més de l’Església de Santa Maria de Lillet, el Monestir Romànic amb mateix nom i datat al segle IX, el castell de Lillet o el Santuari de Falgars; la tercera parada és als coneguts Jardins de Ca l’Artigas, dissenyats pel geni modernista Antoni Gaudí a principis del segle XX; i, per últim, el Museu del Ciment de l’antiga fàbrica de ciment, un edifici modernista d’estructures de ferro forjat digne d’admirar.

Fins el 13 de novembre
Tot un viatge per la història i la natura al voltant del naixement del riu Llobregat que estarà disponible fins el 13 de novembre de 2016 en el que és un dels molts atractius turístics de la temporada d’estiu d’FGC. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios