www.elllobregat.com
L’esport català brilla als Jocs de Rio
Ampliar

L’esport català brilla als Jocs de Rio

jueves 01 de septiembre de 2016, 09:29h
Els bons resultats dels esportistes, protagonistes de 8 medalles, mantenen el prestigi de Catalunya al món

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, valora de manera molt positiva l’actuació dels esportistes catalans als Jocs Olímpics de Rio, que van participar en 8 de les 17 medalles obtingudes per la delegació estatal en la cita esportiva. Gerard Figueras va ser durant uns dies a Rio de Janeiro per assistir a algunes de les competicions on van prendre part el centenar d’esportistes de Catalunya i per reunir-se amb dirigents esportius i federatius de tot el món.

El secretari general de l’Esport va ser testimoni al Brasil del protagonisme de l’esport català, que es va traduir en vuit medalles (tres d’or, una plata i quatre de bronze), un balanç que Gerard Figueras considera molt positiu, tenint en compte, que els atletes catalans eren 98, un terç de la delegació estatal (306 esportistes).

Millor que a Londres
Aquest balanç total iguala els registres assolits pels esportistes de casa nostra a la cita olímpica de Londres de fa quatre anys – tot i que enguany han sumat dos ors més que al 2012-, la qual cosa demostra, segons Gerard Figueras, que el potencial dels clubs, les federacions i els esportistes de Catalunya es manté gràcies al treball, el talent i l’esforç de tots ells.

Gerard Figueras es felicita per les medalles d’or de Mireia Belmonte (200 m papallona), Saül Craviotto (K2 200m de piragüisme) i de Marc López (dobles de tennis), la plata de les jugadores catalanes de la selecció estatal de bàsquet, i els bronzes de Mireia Belmonte (400 m estils), Joel González (taekwondo, -68 kg), Saül Craviotto (K1 200m) i els catalans del combinat estatal de bàsquet.

També valora amb nota els diplomes olímpics de Mireia Belmonte (800 m lliures, 4t lloc), el ciclista Joaquim Rodríguez (5è), els 13 catalans de l’equip estatal de hockey (5è lloc), el duet de Gemma Mengual i Ona Carbonell en natació sincronitzada (5è lloc), les 10 catalanes de l’equip de waterpolo (5è lloc), la tennista Garbiñe Muguruza (5è lloc en dobles femenins), Anna Boada i Aina Cid (6è lloc en rem), Sonia Franquet (6è lloc en tir de precisió), la ciclista Helena Casas (7è lloc), els 11 catalans de l’equip de waterpolo (7è lloc), Beatriz Ferrer-Salat (7è lloc en hípica), Bàrbara Pla, Àngela del Pan i Eli Martínez (7è lloc en rugbi 7), Beatriz Pascual (8è lloc en 20 km marxa) i les 7 catalanes de l’equip estatal de hockey (8è lloc).

Gràcies a la qualitat de les instal·lacions
La majoria d’aquestes medalles i diplomes són, en bona part, fruit del treball que els esportistes realitzen al CAR de Sant Cugat del Vallès, el principal centre d’alt rendiment de Catalunya i un referent internacional, on s’hi entrenen durant l’any esportistes tant de disciplines individuals com d’equips. Els medallistes Mireia Belmonte i Joel González, les nedadores Gemma Mengual i Ona Carbonell, l’atleta Beatriz Pascual i bona part dels components de les seleccions masculines i femenines de hockey i de waterpolo, entre d’altres, han preparat al CAR la seva participació als Jocs de Rio.

El secretari general de l’Esport subratlla també el bon paper realitzat pels tècnics catalans de les seleccions masculines i femenines de bàsquet, així com la tasca dels àrbitres i jutges de casa nostra que formen part de l’altra elit olímpica i que van dirigir diverses competicions durant les dues setmanes dels Jocs, un aspecte que també contribueix a projectar el potencial de Catalunya al món a través de l’esport. D’altra banda, i durant la seva estada a Rio de Janeiro convidat oficialment pel Comitè Olímpic Internacional (COI), el secretari general de l’Esport va poder donar suport als atletes catalans i, al mateix temps, assistir a actes i reunions amb representants federatius i esportius de diversos països, gràcies a les quals es van produir avenços per a l’esport català en molts aspectes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios