www.elllobregat.com
Arnau Funes, en el debat electoral comarcal que El Llobregat va organitzar abans de les municipals de 2015
Ampliar
Arnau Funes, en el debat electoral comarcal que El Llobregat va organitzar abans de les municipals de 2015

Arnau Funes no repetirà com a president d’Iniciativa per Catalunya al Baix Llobregat

jueves 08 de septiembre de 2016, 11:28h

La coordinadora comarcal del partit obrirà un procés de primàries per escollir una nova direcció, el 22 d’octubre, a la 8a Assemblea

A les portes de l’11-S, amb un context polític complex en tots els sentits, és moment de moure fitxa i plantejar les línies estratègiques que han de marcar el futur dels partits. Amb Convergència refundada en el nou Partit Demòcrata Catalana, el curs polític comença pendent dels congressos del Partit dels Socialistes de Catalunya i de la coordinadora comarcal d’Iniciativa per Catalunya al Baix Llobregat.

Si, pel que fa els socialistes, Núria Parlón ja ha confirmat que disputarà el lideratge, a primàries, a Miquel Iceta, a la bancada ecosocialista del Baix Llobregat estan a punt d’iniciar, també amb primàries, el procés de reelecció de la direcció del partit que es ratificarà a la 8a Assemblea que ICV Baix Llobregat celebrarà el 22 d’octubre. En aquest sentit, segons hem pogut saber, l’actual president del partit, Arnau Funes, no es postularà a la reelecció després de capitanejar la coordinadora comarcal des de 2009.

Funes, actual regidor d’Iniciativa a Cornellà i portaveu d’Entesa a la Diputació de Barcelona, defensa la limitació de mandats a dos legislatures amb una tercera opcional per motius excepcionals i, en aquest cas, considera que no es necessari i que, per tant, deixa lloc per nous lideratges.

Tot i que encara no s’han confirmat quins seran els possibles substituts (la previsió és fer-ho a partir del dia 19 de setembre), l’actual direcció aposta per la continuïtat de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, actual coordinadora comarcal juntament amb Funes, així com altre perfil jove important al territori. Efectivament, la direcció tornarà a ser bicèfala i, en aquest sentit, Josep Puigdengolas, de Sant Boi; Jordi Gil, de Sant Vicenç dels Horts; o Alba Bou, de El Prat, podrien ser els noms que acompanyarien a Candela. En tot cas, no hi ha res confirmat.

La nova direcció de la Coordinadora Comarcal d’Iniciativa es constituirà a la 8a Assemblea, on també es posarà els pilars estratègics de cara a les municipals de 2019. En declaracions a El Llobregat, Funes ha defensat una fórmula basada en la confluència de diferents partits d’esquerres per tal d’esdevenir una veritable alternativa. “Anem a un 2019 de renovació i, en aquesta òptica comarcal, l’Assemblea serà la primera fase de treball. Anem a reforçar-nos per guanyar les eleccions al Baix Llobregat. Que les nostres candidatures que tenen alcaldies repeteixin, que les que no tenen les aconsegueixin i que les que tenen dos regidors, tinguin sis. I això passa per sumar els que es puguin sumar a l’esquerra”.

L’Assemblea, doncs, vol assentar i consolidar a nivell local –a les municipals de 2015 no va donar temps de fer-ho- la construcció d’una esquerra de confluència de diferents partits que, tant a les eleccions autonòmiques i generals, va funcionar. Recordem que En Comú Podem va ser la força més votada al Baix Llobregat i L’Hospitalet a les dues convocatòries de comicis pel Govern de l’Estat, en el cas del 20 de desembre, de manera unànime a tots els municipis.

Pel que fa Iniciativa, l’aposta serà portar aquestes coalicions a l’àmbit local “fent concessions i sense egos partidistes”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(1)

+
0 comentarios