www.elllobregat.com
Els Premis Altaveu de Sant Boi reconeixen la trajectòria de Manolo García i Quimi Portet, tàndem de ‘El último de la fila’
Ampliar

Els Premis Altaveu de Sant Boi reconeixen la trajectòria de Manolo García i Quimi Portet, tàndem de ‘El último de la fila’

viernes 09 de septiembre de 2016, 11:16h

Lax’n’Busto, Joana Serrat, Obeses, Últim Cavall, Festival MUD i Francesc Burrull completen la llista de guardonats

El Festival Altaveu de Sant Boi ha encetat el seu cap de setmana de festa, com és habitual, amb la tradicional gala d’entrega dels premis del festival. La coneguda parella musical de ‘El último de la fila’, Manolo García i Quimi Portet, que oferirà també un concert a l’Altaveu per presentar el seu disc en solitari ‘Ós bipolar’, han estat els guardonats del considerat premi principal a la trajectòria. Agafen així el relleu de Joan Manel Serrat, darrer reconegut en aquest certamen, gràcies als seus 35 anys de trajectòria amb la que han “donat cos a un cançoner extraordinari que ja forma part de l’imaginari de vàries generacions”. Així queda reflectit, de fet, en el recent recopilatori editat: ‘Historia de una banda’.

Més enllà del tàndem català, el jurat d’enguany ha optat, a diferència d’anys anteriors, per premiar bandes més conegudes com són ‘Obeses’ o els ‘Lax’n’Busto’, una de les icones de les comarques tarragonines i del patrimoni musical català amb 30 anys a la carretera i amb 14 discos editats.

En la plana individual, la jove Joana Serrat ha estat l’escollida just en un any on ha assolit la seva maduresa com a artista. Només cal veure el seu darrer treball, ‘Cross The Verge’, on ha comptat amb la col·laboració d’artistes de prestigi com Neil Hastead i Basia Bulat. D’altra banda, l’Altaveu va aixecar a tot el respectable de Can Massallera amb la figura de Francesc Burrull, que amb el seu piano “ha ajudat a embellir la Nova Cançó i el Jazz català”. És, sens dubte, un dels pianistes més estimats de la música catalana.

Per acabar, la banda ‘Últim cavall’ va rebre el premi a la millor lletra per ‘La casa cremant’, mentre que Guerssen Records-Festival Mud tanquen la llista de guardonats per la seva proposta lleidatana que recupera fragments indispensables de la història de la música a la vegada que és capaç d’oferir noves treballes.

Amb aquesta gala, marcada a diferència d’altres anys per les absències d’alguns dels premiats, es dóna el tret de sortida a un cap de setmana on Sant Boi esdevindrà la capital de Catalunya política i musicalment. El mateix Quimi Portet, Maika Makovski, Coque Malla, Marlango, Ismael Serrano, Blaumut, Marion Harper i les bandes santboianes ‘Coet’ i ‘Trau’ seran els principals protagonistes d’una edició “de transició i metamorfosi”, segons deia el regidor de Cultura, Jose Manuel González Labrador. “Estem en un moment de transició a un model cultural molt basat en la democràcia cultural, en la proximitat, en la participació, en el foment i en la pràctica cultural, i en la seva promoció. Creiem en una cultura viva que no es conforma i que transforma la vida de les persones”. Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, ha posat l’accent en el Festival Altaveu com a base fonamental d’aquest nou model –“és la joia de la corona”, a més, gràcies a la ininterrompuda “aposta pública en el festival, una qüestió irrenunciable”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios