www.elllobregat.com
L’investigador santboià Manel Esteller rep la Medalla d’Honor d’Or del Parlament de Catalunya

L’investigador santboià Manel Esteller rep la Medalla d’Honor d’Or del Parlament de Catalunya

lunes 12 de septiembre de 2016, 09:35h

Aquest reconeixement, atorgat pels seus èxits assolits en la lluita contra el càncer, és la màxima distinció de la institució

El Parlament de Catalunya ha reconegut aquest cap de setmana a l’investigador santboià Manel Esteller amb la Medalla d’Honor en categoria d’or i, per tant, amb la màxima distinció que atorga la institució catalana. Catalunya reconeix així els èxits assolits, sobretot, en la lluita contra el càncer.

De 48 anys, Esteller es llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, carrera que va ampliar a la John Hopkins, als Estats Units. Ja allà es va convertir en un referent en la investigació del càncer, sobretot, després d’obrir la porta de l’epigenètica (àrea que investiga les proteïnes que envolten l’ADN), quan tothom estava capficat estrictament en l’estudi del genoma humà.

Ja aleshores va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques i ara és l’actual director del Programa d’Epigenètica del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge, institut en el qual ell ha tingut un paper actiu i clau per convertir-lo, com ens explicava en una entrevista en El Llobregat, “en un dels centres de referència del sud d’Europa”.

I és que Manel Esteller, reconegut també a la primera edició dels Premis Llobregat, compta ja amb més de tres-cents articles científics, sent així l’espanyol més publicat a nivell internacional. Són, de fet, nombrosos els reconeixements que ha rebut arreu del món fonamentalment per les seves aportacions contra el càncer i la seva aportació per conèixer l’epigenoma humà.

Pel que fa el parlament d’Esteller, l’investigador santboià s’ha mostrat preocupat pel futur dels joves en la recerca i l’educació i ha demanat reforçar les beques en aquest àmbit: “la majoria de les coses les hauran de resoldre els nens d’avui dia”. D’altra banda, Esteller ha demanat als seus col·legues científics ser “més generosos” i així compartir i explicar el que poden fer pel país i pel món.

Per la seva part, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha agraït el compromís d’Esteller per “no només aspirar a fer un país millor, sinó a contribuir a canviar el món de forma modesta però ambiciosa”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios