www.elllobregat.com
Sant Boi fa protagonista la ‘Senyera’
Ampliar

Sant Boi fa protagonista la ‘Senyera’

lunes 12 de septiembre de 2016, 10:45h
L'acte institucional de l'Ajuntament de Sant Boi rendeix homenatge a l'Assemblea de Catalunya
  • Imatge de Sergi Ramos / Diputació de Barcelona

    Imatge de Sergi Ramos / Diputació de Barcelona

El context polític que viu el país es reflecteix en la quantitat d’estelades presents a les grans concentracions convocades a la Diada Nacional de Catalunya i que ha relegat a un paper secundari a la ‘Senyera’. Barcelona, Tarragona, Salt, Berga o Lleida són l’exemple. No ha estat així a l’acte institucional organitzat a Sant Boi, on la senyera s’ha mantingut, com a l’any 1976, com a principal protagonista per embolicar la trobada.

Sota el lema ‘Una Diada per a la història’, la concentració ha volgut commemorar el 40è aniversari de la cèlebre primera Diada organitzada a la mateixa Plaça de Catalunya, l’any 1976, després de la mort de Franco. I en aquest sentit, Sant Boi ha decidit donar tot el protagonisme a l’Assemblea de Catalunya, creada a l’any 1971, que representava a bona part de la societat civil catalana sota les seves tres principals reivindicacions: ‘Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia’. “Els pobles savis són aquells que aprenen dels seus errors, però també dels seus encerts”, ha dit l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. “La unitat que vam ser capaços de construir en aquell moment ara és un bé d’inestimable valor que trobem a faltar i del que hauríem d’aprendre com a poble i com a comunitat”.

Per la seva part, segons el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Miguel Àngel Escobar, “l’esperança, la democràcia i la llibertat són el veritable fil conductor que uneix les dues diades 40 anys després”. En aquest sentit, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb un missatge enregistrat, ha manifestat que “Catalunya serà allò que vulgui la seva gent, perquè el que ens mou massivament és l’anhel de millorar el nostre futur”.

L’acte, que ha començat amb la hissada de la ‘Senyera’, ha descobert un monòlit amb una placa commemorativa en reconeixement, com dèiem, a l’Assemblea de Catalunya i a “l’esperit que aquell conjunt de forces polítiques, sindicals i socials va representar en la defensa dels drets i les llibertats del país”.

Conesa reivindica el dret a decidir

A més de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Sant Boi, parlar de la Diada Nacional a Sant Boi és parlar també de la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova. Gran part de les màximes institucions de Catalunya han estat representades en un acte emotiu tant al voltant del seu monument com a la tomba de l’església Rafael Casanova, conseller en cap durant el setge de 1714.

Pel que fa el món local, a l’acte ha estat present la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que definia la Diada com a “reivindicativa”. “Cal que els catalans i catalanes sortim al carrer reivindicant el nostre dret a decidir. Els pobles han de poder expressar la seva voluntat de futur”, ha dit durant el matí de l’11 de setembre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios