www.elllobregat.com
Perdem quasi el triple d’hores més en congestió als accessos de Barcelona que fa un any
Ampliar

Perdem quasi el triple d’hores més en congestió als accessos de Barcelona que fa un any

martes 27 de septiembre de 2016, 17:15h

Un informe del RACC desvetlla com la recuperació econòmica posa en perill de col·lapse, a curt termini, la xarxa viària metropolitana

El balanç d’hores perdudes a la carretera, aturats per la congestió, s’ha disparat notablement en aquest darrer any. Segons l’estudi del RACC, que analitza la mobilitat als accessos a Barcelona des de tota la corona metropolitana, en només un any s’hauria pràcticament triplicat la quantitat d’hores que perdem pel trànsit; en concret, d’unes 28 hores de mitjana a l’any 2015 a un total de 64 al 2016.

D’aquesta manera, estem ja a nivells de l’any 2010, el que ha aixecat la nova alerta, en aquest cas, del RACC, que assegura que si no es prenen mesures “urgents” la congestió incrementarà en un 50% i tornarem al col·lapse dels anys previs a la crisis. O pitjor tenint en compte que amb un 3% més de cotxes, la congestió ha augmentat en un 28%.

Aquesta xifra afecta a un total de 200.000 persones que accedeixen diàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona (des d’un radi de 30 km aproximats) i que representa una pèrdua econòmica i de temps, així com una major emissió de gasos contaminants en perjudici de la qualitat de l’aire. De fet, es calcula que a l’any es perden de mitjana unes 12,8 milions d’hores, el que representa un cost de 137 milions d’euros; un 0,1% del PIB de Catalunya i 685 euros per usuari. En aquest sentit, geogràficament parlant, el 80% de la congestió es dóna als corredors del Baix Llobregat, les Rondes i el Vallès Occidental.

Per tot, el RACC s’ha sumat a la demanda de mesures urgents que tenen a veure, principalment, amb la millora del transport públic i la seva competitivitat. La primera, exigir a Foment que realitzi les inversions compromeses per millorar el servei de Rodalies. A més, el RACC aposta per la creació d’un BUS-VAO low cost a la B-23; augmentar de la connectivitat amb polígons i amb el tren en els ‘hubs’ comarcals o apostar pels aparcaments de dissuasió, entre d’altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios