www.elllobregat.com
Castelldefels remunicipalitza el servei de neteja, recollida de residus i la deixalleria
Ampliar

Castelldefels remunicipalitza el servei de neteja, recollida de residus i la deixalleria

viernes 30 de septiembre de 2016, 12:47h
El darrer Ple municipal canvia el model de gestió i posa fi a una problemàtica que la ciutat té des de l'any 2013

El servei de recollida de residus va ser a l’anterior legislatura un absolut mal de cap per l’equip de Govern, aleshores en mans populars. Aprovat al 2013 un expedient de contractació per adjudicar el servei a l’empresa CESPA, un any més tard es paralitzava novament en Ple el procés. Què havia canviat? Doncs, el trencament de l’antiga Convergència amb el Partit Popular. D’aquesta manera, CiU i els regidors no adscrits Anna Maria Pérez Fernández i Albert Sàenz van canviar el seu sentit del vot donant la majoria a l’oposició. Des d’aleshores, es va iniciar tot un ‘via crucis’ amb propostes, esmenes i picaresques trampes, fins i tot, que mai es va acabar de solucionar.

Ara, amb un panorama polític totalment diferent, sembla ser que la solució arribarà de la mà de la municipalització del servei. L’Ajuntament de Castelldefels ha iniciat ja el procés per recuperar la titularitat del servei de neteja, de la recollida de residus, així com de la deixalleria municipal.

Així ha estat aprovat en el darrer Ple municipal, celebrat ahir, amb el qual es defineix la nova gestió que es prestarà directament per una empresa municipal, mitjançant un encàrrec de gestió, a partir de l’1 d’abril de 2017. En concret, serà l’empresa de la ciutat SAC, la qual rebrà 2,7 milions d’euros per començar a invertir en nova maquinària. “Aquest govern entoma el repte d’aconseguir que el servei que posarem en marxa estigui a l’alçada de les necessitats i del creixement que està experimentant Castelldefels en els últims anys”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Candela López, de Movem Castelldefels.

Segons fonts municipals, l’aposta per la municipalització del servei respon a un estudi independent que analitzava les avantatges i inconvenients dels diferents models de gestió. En aquest sentit, segons recull l’informe de Faura-Casas, la gestió municipal permetrà una major flexibilitat que amb una empresa externa i, per tant, estarà més adequada a les necessitats del servei: “Castelldefels és un municipi molt extens i amb casuístiques molt diferents”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Ramon Morera. “La situació de canvi permanent que viu Castelldefels fa imprescindible que l’Ajuntament tingui el control total del servei de neteja i pugui posar l’accent en temes tan importants per nosaltres con són el medi ambient i el foment de la recollida selectiva”.

A més, pel que fa la qüestió econòmica, la facturació del servei municipal estarà exempta d’IVA i, per tant, suposarà un estalvi d’uns 3 milions d’euros en 10 anys amb els costos d’explotació actuals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios