www.elllobregat.com
Caprabo llança la seva campanya anual de promoció de productes catalans
Ampliar

Caprabo llança la seva campanya anual de promoció de productes catalans

martes 04 de octubre de 2016, 11:14h
L’aposta pels productes catalans s’emmarca en la política de la companyia de compromís amb el territori

Caprabo posa en marxa, durant el mes d’octubre, la seva campanya anual que promociona productes catalans en la que més de 2.800 productes de 400 proveïdors tindran descomptes de fins al 50% als 282 supermercats de la companyia a Catalunya. L’objectiu de la campanya és fomentar el coneixement d’aquests productes i animar al seu consum. Caprabo és el supermercat referent en proximitat i desenvolupa campanyes de promoció de productes catalans des de fa més de dues dècades.

La nova edició de la campanya de productes catalans dóna continuïtat a la aposta de Caprabo per l’assortiment, la qualitat i els productes frescos. Els productes en promoció són olis, olives, agua, arrossos, cafès, caves, xocolates, pa, conserves, fruïts secs, galetes, licors, ous, vinagres, llet i derivats, llegums, embotits, peix, mantegues, salses, pasta, carns, formatges, fruites, verdures, patés i espècies, entre d’altres.

Caprabo, referent en productes de proximitat
El compromís amb la producció de proximitat constitueix un element clau en el posicionament corporatiu estratègic de la companyia i s’emmarca, precisament, en la llibertat d’elecció.

Des de juliol 2013, Caprabo ha introduït als seus supermercats més de 2.200 referències de més de 267 petits productors i cooperatives agràries de Catalunya (241 petits productors i 26 cooperatives agràries), dins del seu Programa de Proximitat per Comarques. Les vendes de productes de proximitat a Caprabo superen els 25M € de facturació, un 10% més que en l’exercici anterior. Amb aquesta iniciativa, Caprabo ofereix als petits productors agroalimentaris un aparador pel que cada dia passen més de 220.000 persones. Per al desenvolupament del Programa de Proximitat, Caprabo ha comptat amb el recolzament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per una part, i està treballant de manera estreta amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Federació Catalana de DOP i IGP, per l’altra.

Un dels aspectes més interessants de la iniciativa de Caprabo és que ha treballat amb cada proveïdor de manera individualitzada. Para aquest motiu, s’ha desenvolupat el Programa de Proximitat per Comarques, desplaçant-se a la zona, per tal de conèixer les possibilitats de producció de cada un dels productors i adaptar les possibilitats de comercialització a cadascun dels proveïdors i supermercats. Per això, s’ha comptat amb la feina i coneixement de la zona dels propis treballadors dels supermercats. Es tracta, per tant, d’un compromís radical, sostenible, sòlit amb la feina dels petits productors agroalimentaris.

El primer supermercat amb el segell oficial de “Venda de Proximitat” Al setembre de 2013, Caprabo va convertir-se en el primer supermercat en incloure el segell oficial “Venda de Proximitat” per a aquells productes de procedència directa del camp com: peres de Fruits de Ponent; fruita d’os de Cooperativa Soses; poma de Giropoma; carn de la cooperativa Plana de Vic; oli de Mestral, Maset Plana i Molí d´Oli i arròs d’Avi Trias, iogurts i postres de La Fageda, entre d’altres.

L’objectiu del segell és identificar davant el consumidor aquells productes agroalimentaris de Catalunya que per la seva proximitat redueixen al mínim el procés d’intermediació, cosa que afecta en el cost i en el benefici del productor i del consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions i contribueix a millorar l’economia local.

Alhora, el segell indica frescor, qualitat, mínim cost ecològic, més valor afegit i major confiança. Aquest tipus de productes continuen incrementant la seva presencia als lineals de Caprabo. Durant l’últim exercici s’han incorporat la carn de Can Mabres i de Carns de la Cooperativa Vall D´En Bas, verdures de la cooperativa de La Conca de La Tordera, Rams i Kopgava, iogurts i postres de La Torre.

Caprabo, primer supermercat amb totes les DOP catalanes

Caprabo és el primer supermercat en comptar amb els 11 productes catalans que tenen el segell oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP). Es tracta de l’única cadena de supermercats que disposa de tots els aliments amb DOP catalanes, uns productes amb segell de qualitat que, en l’últim any, han registrat un increment de vendes de més del 21%.

Els 11 productes amb Denominacions d’Origen Protegides (DOP) disponibles als supermercats Caprabo són: la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, la DOP Avellana de Reus, la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mongeta del Ganxet, la DOP Pera de Lleida, les 5 DOP d’oli: la DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de la Terra Alta, DOP Oli de l’Empordà.

Caprabo
Caprabo, supermercat col·laborador de El Llobregat com a punt de distribució habitual en el Baix Llobregat i L'Hospitalet, és la companyia de supermercats de referència a Catalunya, el seu principal mercat estratègic, on va néixer al 1959. És l’empresa de supermercats més antiga d’Espanya. Té una xarxa de 324 supermercats a Catalunya i Navarra, que es caracteritzen per la seva innovació, la seva diferenciadora proposta de productes frescos, la qualitat del servei, per comptar amb la major varietat de marques per metre quadrat del mercat i pel seu radical compromís amb els productes de proximitat. Cada dia, més de 220.000 persones compren en els supermercats Caprabo. Més d'1,2 milions de persones usen de manera regular la targeta client de Caprabo. Caprabo és pionera en la venda d'alimentació per Internet a través de www.capraboacasa.com i la primera companyia a disposar d’app de compra completa. Caprabo forma part del Grup Eroski, del que suposa el 20% del negoci.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios