www.elllobregat.com
FGC crea dos bitllets combinats per realitzar escapades culturals o mediambientals a Sant Boi

FGC crea dos bitllets combinats per realitzar escapades culturals o mediambientals a Sant Boi

jueves 06 de octubre de 2016, 07:37h
Les xifres que ens ha deixat aquesta temporada estiuenca en turisme demostren el potencial creixent del Baix Llobregat, cada cop més a prop de les comarques turístiques per antonomàsia: el Maresme i el Garraf.

La nostra estructura complexa i heterogènia ens deixa un litoral excel·lent, però també un interior natural i rural molt interessant; tot amb Barcelona a tocar. Si, a més, sumem punts incomparables com Montserrat, el territori esdevé un atractiu molt interessant per estrangers, però també per residents, que sovint desconeixem les joies que ens envolten.

Una d’aquestes, sens dubte, són les Termes Romanes de Sant Boi, les quals han estat qualificades per la Generalitat de Catalunya com a bé cultural d’interès nacional. Per connectar i apropar a la ciutadania museus com aquest, que permet viatjar al s.II d.C, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha creat dos bitllets combinats que permeten viatjar en el tren i visitar els punts turístics més importants de Sant Boi o fer, fins i tot, algun taller o activitat relacionat amb el medi ambient.

Turistren
La iniciativa s’emmarca en el projecte Turistren (www.turistren.cat), amb infinitat de propostes interesants arreu de Catalunya. Pel que fa Sant Boi, en concret, el primer dels bitllets permet anar i tornar a la ciutat baixllobregatina des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia i entrar a les Termes Romanes, al Museu Can Barraquer i a la Torre Benviu. Un combinat cultural que permet conèixer l’Antiga Roma amb les Termes; visitar la casa de Rafael Casanova, el darrer conseller en Cap de Barcelona; o conèixer la torre del segle X construïda per defensar Barcelona dels atacs procedents dels regnes de Al-Àndalus.

D’altra banda, el segon combinat té un accent 100% mediambiental. De la mateixa manera que l’anterior, permet l’anada i tornada a Sant Boi (des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia), però en aquest cas inclou o un taller o una activitat dirigida al Centre d’Interpretació del Riu a Cal Julià o al Centre d’Interpretació del paisatge a l’Ermita de Sant Ramon. Són dos dels elements fonamentals de la ciutat i de tota la zona sud del territori, que han marcat la història del territori des del principi i que amaguen un munt de curiositats i coneixements desconeguts per la gran majoria.

Per famílies i grups
Amb l’opció de reservar prèviament per a grups, els dos combinats són l’excusa perfecte per realitzar una ràpida escapada en família de coneixement, cultura i història del territori. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios