www.elllobregat.com
Nou entitats catalanes rebran finançament del programa Erasmus+ Sport 2016

Nou entitats catalanes rebran finançament del programa Erasmus+ Sport 2016

jueves 06 de octubre de 2016, 07:42h
Nou entitats catalanes rebran finançament de la Comissió Europea per portar a terme sengles projectes en el marc del programa Erasmus+ Sport, el programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport que pretén augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

9 entitats d’11
La Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA), pertanyent a la Comissió Europea, va publicar en el marc del Programa Erasmus+ Sport la resolució amb la relació de projectes que rebran finançament europeu, corresponent a la segona ronda de la convocatòria 2016. De les propostes d’11 entitats catalanes que optaven a l’ajut econòmic, ja sigui com a líders o com a socis dels projectes, 9 van ser estimades, més del 80 per cent d’èxit.
Pel que fa als quatre projectes liderats per entitats catalanes, rebran ajut l’associació Play and Train, per una iniciativa de surf adaptat per a persones amb discapacitat; l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), per un projecte de promoció dels esports i jocs tradicionals; el Club Balonmano Granollers, per l’aposta per les carreres duals dels esportistes, i el Consell Esportiu del Baix Llobregat, pel programa Juga Verd Play, en marxa des de fa dos anys, que educa en valors mitjançant l’esport.

Socis d’Europa
Catalunya també participarà com a sòcia de ple dret en cinc projectes que han rebut l’ajut per part de la Comissió Europea. Es tracta de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), integrada en el Groupement européen de coopération territoriale-Euroregió Pirineus Mediterrània (França), i el Club Natació Banyoles, soci del CESIE (Itàlia), per sengles projectes d’inclusió social i igualtat d’oportunitats; el CAR de Sant Cugat, soci de la Vrije Universiteit Brussel (Bèlgica) en una iniciativa de carreres duals; la Universitat Autònoma de Barcelona, sòcia d’aquest últim projecte i d’un altre de la Panepistimio Thessalias (Grècia) sobre la promoció de l’activitat física entre els joves, i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que col·labora amb l’European Non-Governmental Sports Organisation (Suècia) en un projecte per a afavorir la inclusió de refugiats a Europa mitjançant l’esport.

La UE va endegar l’any 2014 el programa Erasmus + 2014-2020, que implica diversos organismes de la Generalitat, incloent l’esport amb el triple objectiu d’abordar amenaces transfrontereres per a la integritat de l’esport (dopatge, compra de partits i violència, intolerància i discriminació), promoure i donar suport a la bona governança en l’esport i a les carreres duals dels esportistes, així com promoure el voluntariat esportiu, la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la consciència de la importància de l’activitat física com a millora de la salut, a través de l’increment de la participació i la igualtat d’accés a l’esport per a tothom.

Les diferents sessions pràctiques de difusió d’Erasmus+ Sport organitzades per la Secretaria General de l’Esport, els contactes realitzats en l’InfoDay a Brussel·les per representants del Consell Català de l’Esport i d’entitats esportives, i l’alt nivell dels projectes presentats per les entitats catalanes han donat els fruits esperats. El finançament europeu permet als agents esportius treballar per la projecció internacional de l’esport català i per a la millora i creixement dels clubs, institucions i la resta d’entitats i organismes que fan rutllar el sector esportiu de Catalunya.

Tres projectes més
L’any 2015, 6 projectes en curs, liderats o amb participació d’entitats catalanes, es van beneficiar dels ajuts d’aquest programa europeu i, actualment, es troben en procés de desenvolupament. El Consell Català de l’Esport té previst convocar a finals d’any una nova sessió informativa sobre els ajuts europeus en l’àmbit esportiu, on es donarà a les entitats i organitzacions esportives assessorament sobre el programa Erasmus+ Sport i les noves directrius establertes per la EACEA en la convocatòria 2017. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios