www.elllobregat.com
La Unió Europea aposta per Viladecans per liderar la transició energètica a models més eficients
Ampliar

La Unió Europea aposta per Viladecans per liderar la transició energètica a models més eficients

viernes 14 de octubre de 2016, 16:54h

La ciutat baixllobregatina rebrà 4,2 milions d’euros per desenvolupar l’innovador projecte ‘Vilawatt’, una nova moneda local

A l’alçada de París o Göteborg, Viladecans ha estat escollida per la Unió Europea per desenvolupar la seva Acció Urbana Innovada, anomenada ‘Vilawatt’, i que té per objectiu afavorir la transició energètica. D’aquesta manera, la ciutat rebrà 4,2 milions d’euros que permetrà fer realitat el nou projecte, que consisteix en la creació d’una nova estructura formada per ciutadans, empreses i Ajuntament, i que derivarà en un nou operador energètic integral.

Sota l’objectiu fonamental d’aconseguir una gestió energètica més eficient, el projecte promourà la capitalització dels estalvis per finançar la rehabilitació energètica integral dels edificis d’habitatges i treballarà per enfortir l’economia local amb una de les propostes més interessants i sorprenent: la posada en marxa d’una nova moneda local, el ‘Vilawatt’. Amb aquest model, es podrà abordar objectius de justícia social, lluitant contra la pobresa energètica des de l’interior del propi sistema.

Segons la llista dels 18 projectes seleccionats, que s’ha fet pública aquest dimecres a Brussel·les, Viladecans és la ciutat més petita no només de les quatre espanyoles seleccionades (Barcelona, Madrid i Bilbao), sinó també del total de la llista europea.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios