www.elllobregat.com
La viladecanenca Carla Ventura, de 12 anys, és la primera catalana en acabar el programa de Lectura de Kumon
Ampliar

La viladecanenca Carla Ventura, de 12 anys, és la primera catalana en acabar el programa de Lectura de Kumon

lunes 17 de octubre de 2016, 18:11h

L’estudiant cursa, actualment, 1r d’ESO, però és capaç d’entendre conceptes i continguts de batxillerat o, fins i tot, primer de carrera

El talent existeix al territori, ara cal que tinguin les oportunitats per poder-lo desenvolupar. Si a l’estiu vam conèixer el cas del santfeliuenc Pau Ariño, segona millor nota de Catalunya a la selectivitat, avui hem conegut el cas de Carla Ventura, de Viladecans, que amb 12 anys s’ha convertit en la primera catalana en acabar el programa de Lectura de Kumon a Catalunya. “Els infants no tenen límits, de vegades som els docents els que no deixem que explotin el seu potencial”, ha dit la seva professora a Kumon, Montserrat Aracil.

I és que Ventura, tot i cursar actualment 1r d’ESO, és capaç d’entendre conceptes associats a alumnes de batxillerat o, fins i tot, primer de carrera. I això que, segons reconeix, no li agradava llegir: “Jo feia matemàtiques a Kumon quan vaig començar la lectura. Els meus pares van pensar que si m’apuntaven a aquest programa i cada dia llegia una estoneta, em despertaria l’interès; i així va ser”, explica. “M’ha ajudat molt a millorar l’ortografia, l’expressió oral i l’escrita”.

Per la seva part, Aracil destaca la capacitat i la perseverança de Carla Ventura per superar el nou nivell L que el programa de Lectura de Kumon va introduir al juliol. “Ha treballat molt i molt dur per superar-lo. S’ho va prendre tant seriosament que va deixar les matemàtiques durant un temps per concentrar-se en aquest nivell. Tenia un objectiu i ha treballat moltíssim per aconseguir-lo. La tenacitat i la confiança en ella mateixa l’han ajudat a superar-lo”.

Els centres Kumon reben el nom del seu fundador, Toru Kumon, un professor de matemàtiques d’Osaka (Japó). Des de fa 58 anys, els alumnes desenvolupen una tasca molt activa i rellevant en el seu aprenentatge a través de programes de matemàtiques i de lectura. Els alumnes desenvolupen al màxim el seu potencial i es converteixen, a la vegada que aprenen, en persones responsables capaces de gestionar el seu aprenentatge. En aquest sentit, el professorat està preparat per incentivar l’autonomia dels alumnes, així com una acció preparatòria, més que correctora.

En total, actualment, Kumon està format per 21 nivells que comencen relacionant quantitats amb números i acaben amb càlcul diferencial, a matemàtiques. En paral·lel, en lectura, el programa consta de 18 nivells que comencen amb l’aprenentatge del lector a través de la codificació de paraules, fins a l’anàlisi crítica de diferents tipus de textos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios