www.elllobregat.com
Almirall presenta un ERO que afecta a 121 treballadors
Ampliar

Almirall presenta un ERO que afecta a 121 treballadors

martes 18 de octubre de 2016, 13:19h

El grup té empreses a Sant Feliu de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

Nou episodi laboral on més d’un centenar de treballadors podrien veure’s afectats. Segons ha comunicat el sindicat Comissions Obreres, la direcció del grup Almirall ha comunicat avui la seva intenció de presentar un procediment d’acomiadament col·lectiu.

L’ERO podria afectar, doncs, a un total de 121 empleats de les diferents empreses que el grup té tant a Barcelona com a Sant Feliu de Llobregat i Sant Andreu de la Barca, on, a més, té una planta química. En aquest sentit, també es veuria afectada la química Ranke Sant Celoni.

Pel que fa les causes, Almirall addueix causes productives i organitzatives. “L’ojbectiu d’aquesta operació és agilitzar les operacions i, particularment, reasignar recursos per poder proporcionar el suport requerit als nous projectes de creixement futur de la companyia, resultat de la I+D interna i de les operacions de desenvolupament corporatiu portades a termes als darrers 18 mesos”, recull el grup en un comunicat. Parla de projectes de desenvolupament clínic de la farmacèutica, específicament, de tres productes en fase tres i d’una nova entitat molecular en fase 1; de preparatius pel llançament de dos productes per la psoriasis a Europa i de seguir donant suport a nous llançaments realitzats durant l’any als Estats Units.

Sembla, doncs, que la companyia vol prioritzar els diferents mercats europeus i el nord-americà, en detriment del mercat espanyol.

CC.OO ja ha manifestat la seva contrarietat i, per tant, ha demanat a la direcció la documentació que acredita la mesura. Per la seva part, Almirall assegura que l’ERO es portarà a terme amb “el major respecte pels nostres treballadors, als quals es proposarà un Pla Social apropiat per minimitzar els efectes de la mesura”.

Farmacèutica fundada a l’any 1943 i dedicada a oferir medicaments i dispositius mèdics, va tancar l’any 2015 amb uns ingressos totals de 769 milions d’euros amb una plantilla de 1.800 treballadors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios