www.elllobregat.com
La tradicional Mostra de ‘CineBaix’ s’internacionalitza en la seva desena edició
Ampliar

La tradicional Mostra de ‘CineBaix’ s’internacionalitza en la seva desena edició

miércoles 19 de octubre de 2016, 10:23h

El certamen de Sant Feliu canvia de nom amb l’objectiu d’ampliar les seves fronteres i esdevenir un punt de referència internacional

‘Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat’. Aquest serà el nou nom de la tradicional Mostra de CineBaix, a Sant Feliu, que enguany, precisament, celebra la seva desena edició. Un canvi de nom que arriba amb l’objectiu de convertir la mostra santfeliuenca en una punt de referència internacional del món del cinema.

Així, del 3 al 13 de novembre, la capital de la comarca es convertirà també en la finestra del Baix Llobregat al món amb una programació molt interessant que posa el focus en el sud del Mediterrani, el Llevant i Llatinoamèrica. Per tant, a més d’un gran nombre d’estrenes a Catalunya, hi haurà treballs d’Argentina, Egipte, Tunísia, Cuba o Palestina, entre d’altres, amb presència de directors i actors de les pel·lícules que s’exhibiran. ‘Films’, d’altra banda, que ja han comptat amb el reconeixement als principals festivals internacionals com el Berlinale, Cannes, Locarno, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa, entre d’altres.

El món del curtmetratge (cada vegada més destacat al territori com prova cada estiu el Festival Preview de El Prat de Llobregat) també tindrà el seu espai amb sis propostes que, en gran part, arriben per primera vegada a Catalunya.

A més del canvi de nom i la renovació de la Mostra, que es va iniciar, podríem dir, l’any passat amb la fusió de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani i la Mostra de Cinema Llatinoamericà, aquesta edició destacarà també per la seva descentralització amb activitats prèvies a altres municipis del Baix Llobregat. Així, durant els dos darrers caps de setmana d’octubre, es presentarà La Mostra més enllà de Sant Feliu i s’oferirà la projecció d’una pel·lícula.

A més, CineBaix deixarà de ser l’únic punt destacat del programa per obrir l’exhibició de ‘films’ a altres espais de Sant Feliu en el que s’ha anomenat la ‘Secció Paral·lela. D’aquesta manera, s’ha pogut augmentar tant l’oferta de pel·lícules programades com els dies de projecció que converteix a La Mostra de CineBaix o la refundada Mostra Internacional del Baix Llobregat en un veritable recorregut del cinema internacional d’autor
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios