www.elllobregat.com
Presó per un home després d’atracar amb armes de foc l’empresa d’Esplugues on va treballar
Ampliar

Presó per un home després d’atracar amb armes de foc l’empresa d’Esplugues on va treballar

jueves 20 de octubre de 2016, 09:20h

L’home, que va colpejar l’únic treballador que hi havia per aconseguir la caixa forta, ha actuat juntament amb sis persones

Mossos d’Esquadra ha detingut a tres homes, entre ells un extreballador, com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació en una empresa del sector de l’alimentació a Esplugues de Llobregat. Precisament a aquest se l’ha decretat presó després d’actuar juntament amb sis persones més, amb edats compreses entre 36 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i romanesa i veïns del Baix Llobregat i del Vallès Occidental.

Segons fonts policials, la investigació va començar el 4 de juliol amb el robatori amb violència i intimidació en una fàbrica del sector de l’alimentació del municipi. Entre les 20.35 hores i les 21.00 hores, un grup de cinc persones, amb el rostre tapat i amb armes de foc curtes, va entrar a l’interior de la fàbrica per una porta de la part posterior utilitzant la clau.

La persona que va obrir la porta de l’empresa, que va resultar ser l’extreballador d’aquesta, va prendre moltes mesures de seguretat per no ésser reconegut, ja que es va tapar el rostre amb un casc integral de motocicleta i el cos amb una jaqueta. Minuts abans d’accedir a l’interior de la nau, però, no va procedir amb la mateixa cautela i va quedar enregistrat, a cara descoberta, per les diferents càmeres de seguretat que hi havia a l’exterior propietat de les naus adjacents.

Les altres quatre persones que van entrar a l’empresa, van amagar el seu rostre amb l’ajuda de gorres i anaven vestits amb pantalons llargs i camises de màniga llarga, tot i les elevades temperatures d’aquell dia.

Un cop a l’interior, els autors del fet, van pujar a la tercera planta on van sorprendre a la única persona que hi havia en aquell moment a l’empresa i li van demanar on estaven els diners i les claus de la caixa forta colpejant-lo i amenaçant-lo amb les armes de foc curtes. Posteriorment, el van lligar de peus i mans amb brides i li van tapar la boca amb cinta americana.

Els autors van sostreure unes claus a la víctima, van trencar a cops de peu diverses portes de fusta fins arribar a l’estança on hi havia la caixa forta, però van abandonar precipitadament l’empresa en escoltar l’arribada de diverses dotacions de la Policia Local d’Esplugues que havien estat alertades per un veí de la zona.

El testimoni hauria vist per les immediacions de l’empresa una furgoneta de color gris i amb els seus ocupants nerviosos i amb actitud vigilant. En aquest sentit i gràcies a l’activitat investigadora dels agents i les imatges de les càmeres de videovigilància, es va identificar la persona que hauria obert l’empresa amb la clau com a un extreballador.

Desprès de tres mesos d’investigació, coordinats amb el jutjat instructor d’Esplugues de Llobregat, es va aconseguir identificar el cervell del robatori i els altres presumptes autors dels fets, un total de set persones.

Cal esmentar, que el presumpte cervell del robatori és una persona que ja hauria estat detinguda per aquest cos policial, l’any 2006, per la seva participació en un delicte contra la salut pública, un delicte d’associació il·lícita i un delicte de tinença, tràfic d’armes, munició i explosius.

D’aquestes set persones es va detenir a tres d’elles i la resta van quedar denunciats penalment, a l’espera que els citi el jutge.

Un dels detinguts va quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial i els altres dos van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia d’Esplugues de Llobregat, el qual va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i la llibertat amb càrrecs de l’altre.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios