www.elllobregat.com
Sant Boi escull a Dolors Vallejo Calderón com a nova Síndica Local de Greuges
Ampliar

Sant Boi escull a Dolors Vallejo Calderón com a nova Síndica Local de Greuges

jueves 20 de octubre de 2016, 18:46h
Vallejo serà la primera dona en ocupar aquesta figura a Sant Boi, ciutat pionera al territori en la instauració del Síndic Local de Greuges

Per primera vegada a la història local d’aquesta figura, una dona representarà el càrrec de Síndica Local de Greuges de Sant Boi. La ciutat baixllobregatina, que va ser pionera al territori en portar aquesta institució al món local, ha escollit a Dolors Vallejo Calderón com a nova defensora de la ciutadania davant l’actuació de l’Administració local i relleva, així, a Carles Dalmau.

Mestra de professió i llicenciada en Geografia i Història, tècnica en igualtat d’oportunitats i en prevenció de riscos laborals, entre d’altres, Vallejo serà la tercera persona que ocupa a la ciutat aquest càrrec després del mateix Dalmau i de Santiago Vidal, el primer Síndic de Sant Boi.

Vallejo ha iniciat ja la seva tasca després de rebre l’únic suport de l’equip de govern en Ple Municipal, el qual ha adduït com a mèrits la seva vinculació amb l’àmbit educatiu, el compromís amb la justícia social, la participació activa en el teixit associatiu local i la seva trajectòria sindical.

Pel que fa el Baix Llobregat, només hi ha cinc Síndics Locals de Greuges: Sant Boi (2000), Gavà (2003), Sant Feliu (2006), Viladecans (2007) i Cornellà (2008). Tot i així, representen a un terç de la població del territori pel fet d’estar a les grans ciutats de la comarca. De fet, el Baix és la comarca de Catalunya que més Síndics té. Queden, però, fora de la llista L’Hospitalet, El Prat i Castelldefels, ciutats de més de 50.000 habitants que encara no han institucionalitzat aquesta figura.

Més enllà del Síndic de Greuges de Catalunya, els representants locals estan units en el Fòrum de Síndics de Catalunya des de 2005, un espai de trobada i de reflexió que ofereix suport tècnic i formatiu, a més d’assessorament. Gràcies a aquesta entitat, cada any es presenta el Recull d’Informes dels Síndics i Sindiques de Catalunya, on es reflecteixen els principals temes tractats durant l’exercici corresponent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(2)

+
0 comentarios