www.elllobregat.com
Vaga dels treballadors de Nissan per l’estancament de les negociacions del conveni col·lectiu
Ampliar

Vaga dels treballadors de Nissan per l’estancament de les negociacions del conveni col·lectiu

viernes 21 de octubre de 2016, 17:13h

Es farà una vaga d’una hora per torn els dies 27 d’octubre i 3 de novembre; i, després, tota la jornada del 8 de novembre

El Comitè d’Empresa de Nissan ha confirmat una nova vaga parcial per fer pressió davant l’estancament de les negociacions del conveni col·lectiu de la companyia d’automoció. D’aquesta manera, tant l’empresa de la Zona Franca com la de Montcada realitzaran aturades d’una hora per torn els dies 27 d’octubre i 3 de novembre. A més, la plantilla farà una vaga durant tota la jornada del dia 8 del pròxim mes.

Segons CCOO, la direcció de Nissan ha modificat la seva proposta inicial pel que fa els increments salarials i ha ofert un 0,5% d’increment consolidable en taules i un 0,5% no consolidable per a cada any de vigència del conveni. Aquesta mesura, segons el sindicat, és insuficient ja que està molt per sota de l’increment salarial acordat en el Conveni del Metall de Barcelona. D’altra banda, no accepten la proposta d’augmentar en dos dies de treball la jornada laboral anual, sense cap mena de compensació.

Entre altres punts destacats, CCOO demana la recuperació de llocs de treball actualment subcontractats i plantegen una reducció dels ritmes establers per reduir la sinistralitat laboral.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios