www.elllobregat.com
FGC supera el milió de visitants durant la temporada d’estiu
Ampliar

FGC supera el milió de visitants durant la temporada d’estiu

lunes 24 de octubre de 2016, 19:42h

De maig a setembre, La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé han registrat un total de 200.000 visitants | Pel que fa als trens turístics d’FGC, el cremallera i els funiculars de Montserrat, el cremallera de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat més d’un milió de persones durant el 2016

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tanca la temporada d’estiu 2016 amb resultats positius. Un total d’1,3 milions de visitants han gaudit durant aquests mesos de les activitats de les estacions de muntanya i dels trens turístics d’FGC.

Concretament, un total de 204.571 persones han visitat les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé, des del mes de maig fins al 30 de setembre, mentre que 1.041.395 viatgers han fet servir el cremallera i el funicular de Montserrat, el cremallera de Vall de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs.


Increment d’activitats

Les xifres positives d’aquest estiu han estat possibles gràcies a l’increment o manteniment de les activitats organitzades a La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. A més, s’han dut a terme tota mena d’esdeveniments lúdics i esportius, com curses i competicions de bicicleta, trail running i proves d’ultrafons, amb molt bona acceptació per part del públic. Pel que fa a l’estació de Port Ainé, ubicada al Pallars Sobirà, l’oferta s’ha concentrat durant els mesos de juliol i agost, període en què l’Hotel Port Ainé 2000 ha registrat un balanç positiu, amb una ocupació mitjana de prop del 80%.

Per detallar l’assitència, per estacions, comencem per La Molina, estació metropolitana per antonomàsia, que ha tingut 43.526 visitants, el que representa un augment del 7% respecte a l’estiu del 2015. Aquesta xifra consolida cada cop més l’estació degana com a destí d’estiu, amb un manteniment dels clients del Bike Park i un creixement dels clients del Telecabina en un 18%. Durant els mesos de més calor, l’estació ha ofert un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com el Bikepark, telecabina, Parc d’aventura, inflables, jumping, tubbing, llits elàstics, quads infantils, segway, piscina, tennis i les activitats del llac (ponis, barques, circuit de fauna, zona lúdica i d’aigües, làser combat, entre d’altres).

A Vall de Núria, el cremallera ha atret durant la temporada d’estiu un total de 152.762 viatgers, el que suposa un augment del 9% respecte a la temporada anterior. 21.709 persones han fet servir les activitats de l’estació. Entre les propostes més destacades es troben el Parc Lúdic, les sortides nocturnes de muntanya, la granja o el casal d’hípica. Durant els mesos d’estiu, Vall de Núria destaca per ser l’estació de referència dins del Grup FGC, ja que és un destí d’estiu consolidat on es guanyen visitants principalment de turisme familiar de proximitat any rere any.

D’altra banda, Vallter 2000 ha comptabilitzat 5.646 persones, xifra que suposa un increment del 72% respecte a la temporada anterior, que va comptar amb menys dies d’obertura com a conseqüència de la revisió especial del telecadira. És importat remarcar que l’estació ha viscut un estiu excepcional, on els visitants han intensificat l’ús del telecadira per arribar fins al balcó de la Costa Brava i el naixement del riu Ter. Aquest estiu, a més, l’estació ha estat el destí ideal per fer rutes de senderisme familiar i ciclisme de carretera.

Per últim, Port Ainé: ha atret 2.637 visitants, un 12,5% menys que la temporada anterior, ja que l’obertura ha estat només durant els mesos de juliol i agost, a diferència de l’any passat, que va obrir des del maig fins al setembre. Entre les diverses activitats que els visitants han pogut fer destaca el Parc Lúdic i d’Aventura, els itineraris de BTT i bicicleta de carretera i l’itinerari de la Corona del Pallars.

99% d’ocupació al Tren dels Llacs

Durant tot el 2016 fins al 30 de setembre, el cremallera i els funiculars de Montserrat, el cremallera de Vall de Núria, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat 1.041.395 viatgers.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios