www.elllobregat.com
Pàrquings de bicicletes a les estacions, l’aposta metropolitana per fomentar la intermodalitat en el transport públic
Ampliar

Pàrquings de bicicletes a les estacions, l’aposta metropolitana per fomentar la intermodalitat en el transport públic

miércoles 02 de noviembre de 2016, 17:28h

Ferrocarrils de la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Boi i l’AMB han inaugurat el primer aparcament de bicicletes a l’estació d’FGC de la ciutat en el marc del projecte europeu BiTiBi

Amb l’objectiu final de penalitzar l’ús del transport privat i així millorar la qualitat de l’aire que respirem, continuen sortint noves iniciatives per afavorir la intermodalitat en el transport públic; una intermodalitat amb la qual no cal ni agafar el cotxe per anar fins a un aparcament dissuasori. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Sant Boi i Àrea Metropolitana de Barcelona han inaugurat avui un nou aparcament per a bicicletes a l’entrada de l’estació ferroviària de la ciutat en el marc del projecte europeu BiTiBi.

El nou emplaçament, que es pot observar a l’esquerra de l’entrada, justament al costat del restaurant de l’estació, funcionarà com a prova pilot de manera restringida per quatre empreses de la ciutat que han tancat un conveni de col·laboració amb FGC. D’aquesta manera, els treballadors de les companyies que venen de fora de Sant Boi podran fer servir una bicicleta elèctrica per arribar des de l’estació al lloc de treball. Tot i això, la voluntat expressa és la d’obrir l’aparcament per tot el públic; en concret, pels usuaris del servei Bicibox, que podran guardar també les seves bicicletes en aquesta nova gàbia per bicicletes. “Els aparcaments de Bicibox més utilitzats són els que estan al costat de les estacions”, ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda. D’aquesta manera, els nous emplaçaments neixen amb la voluntat de respondre a aquesta demanda, però també per incentivar nous costums més nets i sostenibles: “Calen solucions estructurals i incentivar el canvi d’hàbits”.

Sant Boi serà, doncs, la primera ciutat en oferir aquest servei desprès de la iniciativa municipal de participar en el projecte europeu, que finança íntegrament la posada en marxa del pàrquing: “Més enllà del servei, simbolitza l’aposta clara de l’Ajuntament per una ciutat sostenible i que treballa de forma intensa en la lluita contra el canvi climàtica i contra la contaminació ambiental”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. Segons hem pogut saber, ja hi ha la confirmació per encetar aquest projecte a Sant Cugat i a Gavà, on l’aparcament no estaria a una estació d’FGC sinó a la de Rodalies Renfe i on hi hauria capacitat per unes cent bicicletes (el nou pàrquing de Sant Boi té capacitat per 24 bicicletes).

Pel que fa Ferrocarrils de la Generalitat, es tracta d’una de les deu empreses que formen part del projecte BiTiBi –que s’està implantant amb proves pilots a ciutats com Milà, Liverpool o Bèlgica, a més de Barcelona- i que té com a objectiu fonamental la intermodalitat del transport en bicicleta i en tren. Amb aquesta iniciativa, FGC suma una proposta més a les que ja ha encetat a les seves estacions per afavorir la intermodalitat, gran repte de futur a curt termini del transport públic: estacionaments i serveis per a bicicletes com el Biciestació de Sarrià o la zona d’aparcament i recàrrega per a bicicletes elèctriques de l’estació de Sant Quirze serien els exemples més destacats, a més dels autobusos llançadora de la companyia: “Movem a 1,5 milions de passatgers en aquests autobusos”, ha dit el president d’FGC, Enric Ticó, durant l’acte d’inauguració de l’aparcament. “Es tracta de que sigui fàcil utilitzar la xarxa de transport”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios