www.elllobregat.com
Gavà fixa un salari mínim de 1.075 euros
Ampliar

Gavà fixa un salari mínim de 1.075 euros

miércoles 02 de noviembre de 2016, 19:27h

El Govern local impulsa el Pla per l’Ocupació 2016-2017 amb 2,8 milions d’euros per afavorir la creació de nous llocs de treball

Gavà ha presentat avui el nou Pla per l’Ocupació 2016-2017 amb el qual es vol impulsar la creació de nous llocs de treball a la ciutat. I ho fa amb una de les mesures que comencen a guanyar força al territori: la fixació d’un salari mínim interprofessional, en aquest cas, de 1.075 euros mensuals, més de 400 euros per sobre de la quantitat nacional.

D’aquesta manera, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, respon al compromís fet per diferents alcaldes de la comarca que defensaven aquesta proposta i que reivindiquen a Catalunya. En aquest sentit, el SMI de Gavà no afectarà només al personal contractat per l’Ajuntament, sinó també a les persones que participin a plans d’ocupació o a les empreses que estiguin subvencionades. Així ho ha anunciat Sánchez: “Refermem el compromís, que va ser ratificat pel Ple, que no només tots els salaris que es paguin dins de l’administració tinguin aquest salari mínim, sinó que traslladem aquesta condició als plans d’ocupació que generem i a les contractacions que subvencionem a les empreses”.

Per fer possible aquesta i altres mesures, el nou Pla comptarà amb 2,8 milions d’euros per donar feina, segons estima el Govern local, a un miler de gavanencs de diferents perfils: “Hem intentat prioritzar i definir programes en funció de la situació familiar de les persones, del temps que porten en situació d’atur o de les seves habilitats o capacitats”, ha explicat el tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort. Així, les persones en situació d’atur que no reben cap prestació o subsidi, persones aturades de llarga durada i menors de 25 anys seran els col·lectius beneficiaris del Pla.

Un Pla que engloba diferents projectes concrets com són els diferents plans d’ocupació, el suport a l’autoocupació i a la creació d’empreses; ajuts econòmics a les empreses per a la contractació de persones en situació d’atur; o formació, assessorament i tutorització: “Ara, amb unes perspectives econòmiques més favorables, fem un pas més i diversifiquem el ventall d’accions que des de l’Ajuntament posem en marxa per actuar contra els col·lectius que necessiten més la nostra atenció”, ha dit Sánchez.

Per projectes

El Pla es concreta, efectivament, en diferents projectes. Pel que fa els plans d’ocupació, amb una dotació de més de 800.000 euros, l’Ajuntament donarà feina temporal a més d’una cinquantena de persones en diferents tasques d’interès general i social.

Els ajuts econòmics per a l’autoocupació i la creació d’empresa tindran una dotació de fins a 60.000 euros perquè prop d’una quinzena de persones emprenedores se’n puguin beneficiar. Per això caldrà que portin un mínim de 12 mesos consecutius cotitzant com a autònoms i que l’inici de l’activitat estigui datat entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de març de 2017. L’import màxim per a cada projecte empresarial serà de 4.000 euros.

El Pla per l’Ocupació manté els ajuts econòmics a les empreses per a la contractació de persones en situació d’atur amb una partida de fins a 130.000 euros. Aquest projecte subvenciona a les empreses els tres o sis primers mesos de salari brut mensuals (inclosa la prorrata de pagues extraordinàries i quotes de Seguretat Social). Les empreses, per la seva banda, es comprometen a dur a terme un contracte de la mateixa durada i que el treballador/a contractat pugui rebre accions de formació i d’orientació laboral. Es preveu que fruit d’aquests ajuts es contractin una quinzena de persones.

El suport a la formació és un altre dels projectes del “Gavà impulsa, jo treballo” amb un pressupost d’uns 95.000 euros. Amb aquesta dotació, més de 100 persones podran adquirir coneixements propis del lloc de treball i de millora de l’itinerari professional. Quant als programes adreçats a persones joves, es finançarà amb 870.000 euros les iniciatives adreçades a aquest col·lectiu, com són la Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil, Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per a Joves i Joves en pràctiques.

També s’impulsen programes per a persones en situació de vulnerabilitat amb més de 500.000 euros i una previsió de més de 60 persones beneficiàries.

Tot per donar resposta a les 2.796 persones en atur a Gavà. D’aquests, el 41,38% no té cap tipus de prestació; el 41,45% fa més de 12 mesos que està a l’atur; i el 16,8% té menys de 25 anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios