www.elllobregat.com

Redissenyant la política econòmica de Sant Boi

Por José Ángel Carcelén
miércoles 02 de noviembre de 2016, 21:37h
La crisi econòmica que ens ha colpejat en aquests darrers anys ha tingut com a conseqüència la desaparició d’empreses i comerços, la pèrdua de llocs de treball i l’increment de la desigualtat a les nostres ciutats.

Davant d’aquesta realitat, els ajuntaments socialistes hem treballat fermament per evitar la fractura de la convivència, aplicant polítiques socials i de contenció de l’emergència, en especial en aquelles famílies que més han patit la crisi.

Mentrestant el mercat, recolzat pels governs de dretes, ha anat buscant les seves pròpies sortides a la crisi: reduint els sous, abaratint l’acomiadament, precaritzant l’ocupació i aprofundint la desigualtat.

Per això, des de l’esquerra hem de formular una política econòmica alternativa que faci compatible el desenvolupament econòmic amb la justícia social. I això significa un desenvolupament capaç de general ocupació digna i de qualitat. A Sant Boi creiem que això és possible, perquè creiem en la nostra gent, en les nostres empreses, en el nostre comerç i en els nostres emprenedors i emprenedores. Per això en aquests darrers anys hem estat treballant en aquest sentit. Primer, apostant per l’emprenedoria social i l’economia col·laborativa, a través de Coboi, un laboratori d’economia i emprenedoria social que ha aconseguit donar sortida a moltes iniciatives emprenedores amb valor social de la ciutat i posicionar Sant Boi en aquest àmbit. Segon, elaborant el Pla de Comerç 2020, una eina eficaç i consensuada amb el sector per afavorir el comerç urbà de proximitat i fer-lo més competitiu, que ja està donant resultats amb la remodelació del nou mercat de la Muntanyeta i la imminent millora de Lluís Pasqual Roca com a eix comercial.

I ara, li toca el torn a la indústria i els polígons d’activitat econòmica. Gràcies a un acord amb IESE estem dissenyant una nova política industrial basada en la innovació i la capacitat de generació valor afegit.

Aquest pla està comptant amb la participació activa dels agents econòmics de la ciutat i entitats supramunicipals de promoció econòmica, per tal de compartir reflexions, visions i propostes. Perquè som conscients que no ho podem fer sols. Liderar és facilitar, debatre, compartir i finalment decidir. I els socialistes aspirem a liderar una nova política econòmica, afavorint la creació de riquesa i l’activitat econòmica a la nostra ciutat sense renunciar als nostres valors, que són i seguiran éssent la igualtat i la justícia social. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios