www.elllobregat.com
FGC porta a l’interior d’un tren la Cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló
Ampliar

FGC porta a l’interior d’un tren la Cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló

miércoles 02 de noviembre de 2016, 21:52h
Envoltats de les belles columnes gaudinianes, amb les tradicionals cadires de fusta o els seus espectaculars vitralls, ara és possible viatjar en tren des de dins de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha personalitzat el seu primer tren amb motius decoratius del conegut laboratori de Gaudí per realitzar la Sagrada Família, la Cripta de la Colònia Güell.

Ubicada a Santa Coloma de Cervelló, es tracta de l’herència modernista de Gaudí més important del territori i per aquest motiu s’ha portat, per primera vegada, a l’interior d’un tren d’FGC en el marc de la Festa del Modernisme del municipi després d’un acte que ha comptat amb el president d’FGC, Enric Ticó; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú.

La iniciativa ha permès portar els elements arquitectònics més representatius de l’obra a la configuració pròpia de l’interior del tren. D’aquesta manera, s’ha guarnit el sostre, les portes, els laterals, les parts posteriors dels seients i la paret final del tren amb una decoració que possibilita gaudir dels detalls del sostre de la Cripta, de les seves columnes, els vitralls gaudinians, de l’altar i dels característics bancs de l’obra modernista. A més, les imatges estan acompanyades amb textos explicatius de les característiques tècniques de la cripta i altres curiositats.

Patrimoni de la Humanitat
Declarada com a Patrimoni Mundial per la UNESCO des de l’any 2005, la Cripta Gaudí és una de les parts més emblemàtiques del conjunt històric de la Colònia Güell després que l’any 1898 Eusebi Güell encarregués a Antoni Gaudí un temple per a la colònia de Santa Coloma de Cervelló. La importància d’aquesta església en l’obra de Gaudí rau en que és la primera vegada que l’arquitecte utilitza de forma unitària les seves innovacions arquitectòniques: els arcs de catenària (paràbola formada per un cable estès entre dos pals i que es modifica en funció del pes), el tractament dinàmic i fluid de l’espai interior o els mecanismes de fusió de l’edifici amb el mitjà natural.

L’església inclou també nombrosos exemples del domini de les arts aplicades per part de Gaudí, tant pel que fa als elements del mobiliari com als ornamentals.

Una gestió amb certificat Biosphere
D’altra banda, la Colònia Güell és el primer monument Patrimoni de la Humanitat del món que ha aconseguit el certificat Biosphere Discover, un reconeixement a la sostenibilitat atorgat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), una organització sense ànim de lucre que col·labora amb la Unesco i és membre de l’ONU.

La certificació Biosphere Discover determina que la gestió de les visites a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí segueix uns paràmetres d’organització sostenible del turisme, fomentant l’economia i la identitat local, així com promovent les visites a la Cripta en transport públic. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios