www.elllobregat.com
Els bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques engeguen la campanya d’espectacles de tardor
Ampliar

Els bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques engeguen la campanya d’espectacles de tardor

miércoles 02 de noviembre de 2016, 21:57h
Aquest octubre s’han iniciat les campanyes de foment de la lectura per als nens i nenes als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Aquesta tardor hi participen tres bibliobusos que animaran els infants a llegir a través de diversos espectacles.
El programa de foment de la lectura vol estimular la curiositat dels infants, estendre l’ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural. Des dels inicis del primer bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals, el programa ha tractat diversos temes al voltant dels quals animar els nens i nenes a llegir. Cada campanya consta d’un espectacle de petit format que va acompanyat d’uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d’activitats sobre el tema central que es tracti.

Campanyes a Montserrrat, Castellot i Montau
La primera campanya en arrencar ha estat “Un món d’emocions al Bibliobús Montserrat”, que pretén potenciar la lectura des d’un punt de vista vivencial amb l’espectacle “Viatges de paper”, a càrrec de Marcel Gros. En paral·lel, tindrà lloc la campanya “La poesia de Joana Raspall al Bibliobús Castellot”, que homenatjarà la figura de la poetessa Joana Raspall que va dedicar la major part de la seva obra als infants amb l’espectacle “Els secrets de la Joana” de la companyia El somni del dra. La mateixa campanya també arribarà al Bibliobús Montau.

Nou Bibliobús Puigdon
Una de les novetats destacades d’aquesta temporada ha estat la recent inauguració i posada en marxa del nou Bibliobús Puigdon de la Diputació de Barcelona. El bibliobús Puigdon dóna servei, des del passat setembre, a 11 municipis del Lluçanès, el Vallès Oriental i Osona: El Brull, L’Esquirol, Lluçà, Muntanyola, Perafita, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau. En funció de la població, alguns municipis tindran servei setmanal i d’altres quinzenal.

El Puigdon també a Viladrau
La incorporació de Viladrau a la ruta del bibliobús Puigdon ha estat possible gràcies a un conveni subscrit amb la Diputació de Girona i l’ajuntament de Viladrau, atès l’interès de totes dues institucions de disposar del servei de bibliobús i de la proximitat als municipis atesos a la comarca, en un clar exemple d’optimització de recursos.

El nou vehicle, de 10 metres de llarg i una alçada de 3’5 metres, conté uns 2.800 documents per a préstec d’un fons inicial de 5.000 documents, que s’aniran renovant periòdicament. Els usuaris del servei podran accedir al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona, sol·licitar altres documents en préstec interbibliotecari, tenir accés al servei d’Internet i disposar de diferents propostes de dinamització cultural que el personal del bibliobús elaborarà conjuntament amb els responsables municipals, entitats del municipi i usuaris.

Un Bibliobús més tecnològic
El disseny del Bibliobús Puigdon -que porta el nom de la muntanya de 1.207 metres del municipi d’Alpens- respon a les exigències de la transformació que estan vivint les biblioteques, cada cop més atentes a potenciar, a més dels serveis tradicionals, l’aprenentatge permanent, la cohesió social i la creativitat. Així, el vehicle disposa d’una pantalla gegant per a diferents usos, màquina d’autopréstec, tres tauletes i servei de cobertura wifi. A més, incorpora una plataforma elevadora per a persones amb cadira de rodes.

Millores a les rutes dels bibliobusos
La incorporació de Bibliobús Puigdon ha permès reestructurar les rutes del Bibliobús Tagamanent i del Bibliobús Guilleries i augmentar algunes freqüències de pas. Així alguns municipis que abans rebien la visita del Bibliobús quinzenalment ara la rebran cada setmana. I tots els municipis que tenien servei mensual (Perafita, Alpens, Vilanova de Sau i Rupit i Pruït) ara el tindran quinzenal.

Els deu bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 110 municipis amb una població d’uns 161.000 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables. III

Més informació a:
http://bibliotecavirtual.diba.cat/campanya-busos

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios