www.elllobregat.com
Una façana verda donarà la benvinguda a Sant Andreu de la Barca
Ampliar

Una façana verda donarà la benvinguda a Sant Andreu de la Barca

jueves 10 de noviembre de 2016, 19:43h

L’Ajuntament crearà una zona verda d’esbarjo a l’antiga nau Vilardell amb pic-nic, barbacoes i taules i un espai per jocs infantils i un parc

Entrar a Sant Andreu de la Barca des de l’autovia del Baix Llobregat (A-2) deixarà de ser lleig i gris com acostuma a ser a qualsevol zona periurbana, més amb una via d’alta velocitat com aquesta. L’Ajuntament de la ciutat ha aprovat la creació d’una façana verda que farà de pantalla entre la població i l’autopista; a més, amb diferents usos pel ciutadà.

En concret, es tracta d’un espai de 15.000 metres quadrats que hi ha a l’antiga zona de la nau Vilardell, al carrer de l’Energia. Amb una inversió prevista de 110.000 euros, Sant Andreu de la Barca crearà una zona d’esbarjo, amb pic-nic, barbacoes, taules, i espais per la canalla, que disposaran d’un parc i diferents jocs infantils. “El projecte preveu la recuperació d’un espai que actualment està en desús en una zona per a l’ús ciutadà”, ha dit la regidora d’urbanisme de Sant Andreu, Eva Prim.

Serà, de fet, la primera zona de pic-nic i barbacoes de l’entorno que comptarà, a més, amb la possibilitat d’accedir a la llera del riu Llobregat, “on es crearà una anella verda que connectarà la zona de barbacoes amb l’entorn del riu”. En aquest sentit, Sant Andreu espera que aquesta iniciativa es pugui estendre a la resta del municipi en fases posteriors.

En tot cas, més enllà del projecte concret, la proposta és interessant, a més, perquè trenca amb la voluntat urbanística de molts governs locals que veuen en qualsevol solar la possibilitat d’aixecar pisos o altres immobles. Quan, sovint, és molt més agraït per la ciutadania un espai que oxigeni la trama urbana com fan les zones verdes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios