www.elllobregat.com
Ecologistes en Acció – Les Agulles considera que la presència de caçadors va posar en perill els participants de la Marxa de Garraf

Ecologistes en Acció – Les Agulles considera que la presència de caçadors va posar en perill els participants de la Marxa de Garraf

viernes 11 de noviembre de 2016, 18:39h

La cursa, amb sortida i arribada a Gavà, va comptar amb un miler de participants i voluntaris

Al context de protesta creixent de les entitats ecologistes i les administracions locals del Delta al voltant de les batudes de caçà d’espècies cinegètiques en el Parc Agrari, tal i com El Llobregat ha explicat al reportatge ‘Furtius al Delta’, es suma un nou episodi ocorregut aquest cap de setmana. Ecologistes en Acció – Les Agulles denuncia el perill que ha suposat la coincidència de la Marxa de Garraf amb una batuda al Parc.

Segons un comunicat, l’entitat explica que va poder comprovar, in situ, com coincidien els diversos trets a la zona de La Clota, al terme municipal de Begues, ben a prop dels camins on es disputava la prova. Una prova que té com a sortida i arribada la ciutat de Gavà i que, amb un doble recorregut de 48 i 21 km, ha comptat amb més d’un miler de participants i voluntaris, “molts d’ells vinguts d’altres llocs i desconeixedors dels camins del Garrag, amb la qual cosa el risc de sortir-se dels camins marcats és major”. A més, aquesta xifra s’ha de sumar als habituals boletaires, excursionistes o ciclistes que recorren el Parc.

Ecologistes en Acció – Les Agulles ha aixecat, doncs, la veu d’alarma recordant la falta de regulació d’aquesta activitat. De fet, segons apunten, “pràcticament tot el territori català són terrenys de caça (excepte ciutats, parcs nacionals o reserves naturals i refugis de fauna)”. En tot cas, recorden que els caçadors només representen un 0,6% de la població de Catalunya i que la tendència d’expedició de llicències va a la baixa.

Per tot, l’entitat critica que les administracions implicades no hagin tingut la precaució de restringir o prohibir batudes a les immediacions de la cursa; activitat que es celebra un cop a l’any. Fet que qualifiquen com una “irresponsabilitat i falta de previsió”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
1 comentarios