www.elllobregat.com
Un grup de veïns funda l’Associació d’Estudis Torrellencs per defensar el patrimoni de la vila
Ampliar

Un grup de veïns funda l’Associació d’Estudis Torrellencs per defensar el patrimoni de la vila

jueves 01 de diciembre de 2016, 12:46h
Un grup de veïns de Torrelles de Llobregat van constituir, el passat 30 d’octubre, l’Associació d’Estudis Torrellencs (AdET). La reunió fundacional, que es va celebrar al local de Ca la Cinta, estava precedida d’una trobada feta el mes de juliol, on es van aplegar una trentena de persones per fer la presentació dels objectius de l’associació i intercanviar punts de vista sobre l’interès de la mateixa.

A partir d’aquella trobada es van iniciar els treballs sobre els estatuts de l’AdET que finalment van concloure en l’acte fundacional.

Pel patrimoni cultural, històric, natural i social
D’entre els membres fundadors s’ha escollit una junta formada per les cinc persones que van endegar el projecte uns quants mesos abans: Jesús Avilés, Josep Lluís Duran, Xavier Navarrete, Josep-Manuel Rafí i Helena Sánchez. Els estatuts de l’associació marquen un clar tarannà col·laboratiu, en el qual l’assemblea de socis serà qui determinarà els àmbits de treball per a cada exercici; tothom qui vulgui podrà formar part de l’associació sense cap altre requisit que la voluntat de participar i treballar en els projectes que es vagin determinant. Tot i que els camps d’estudi podran ser tan diversos com es consideri oportú, val a dir que, en funció del nombre d’associats, es poden arribar a desenvolupar diferents projectes, però serà indispensable que cadascuna de les propostes d’actuació que es marquin sigui referendada després del debat intern i que es presenti una memòria de treball amb els objectius, temporalitat i finalitat del projecte.

Són objectius de l’associació els que citem a continuació: promoure projectes de recerca i estudis sobre el patrimoni cultural, històric, natural i social a través de les diverses ciències i tècniques per tal de generar, preservar i difondre el coneixement de Torrelles de Llobregat i la seva àrea d’influència; recuperar el patrimoni cultural, històric, natural i social; ordenar i conservar el resultat d’aquesta recuperació; promoure el coneixement i la difusió d’aquest patrimoni; sensibilitzar la societat per promoure’n la conservació; reforçar els trets identitaris de Torrelles de Llobregat; promoure el debat i la participació social activa al voltant d’aquest patrimoni, fomentar la relació social i humana entre els associats i amb altres entitats, com també col·laborar amb institucions, entitats i persones físiques tant de l’àmbit local com comarcal, nacional i internacional. Amb tota probabilitat, una de les primeres accions que proposarem des de la nova junta serà la de recollir la memòria viva de la gent més gran del poble. Aquesta proposta ens permetrà l’enregistrament de les seves vivències d’altres temps i ens aproparà a una manera de viure i relacionar-se que, sovint, desapareix enmig del brogit del món modern.

Hereus d’altres entitats
Som conscients que hi ha altres persones i associacions, abans que l’AdET, que s’han encarregat de fer recerca del patrimoni local, fins i tot amb obra publicada com, és el cas d’en Miquel Casas, per posar un exemple. A totes elles volem expressar-los el nostre agraïment per mantenir viva la memòria torrellenca i els volem fer partícips d’aquesta nova etapa que encetem, per demanar-los el seu consell i, si així ho desitgen, la seva participació en els futurs àmbits d’estudi.

Tothom qui vulgui podrà posar-se en contacte amb l’AdET a través de les diferents xarxes socials i fer el seguiment de les activitats que duguem a terme. Podeu trobar-nos al Facebook (aetorrellencs), al Twitter (@AETorrellencs) i al blog (http://www.aetorrellencs.tk/). III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(1)

+
0 comentarios