www.elllobregat.com
El Grup FGC enceta una nova temporada d’esquí
Ampliar

El Grup FGC enceta una nova temporada d’esquí

jueves 01 de diciembre de 2016, 12:51h
El fred ja és aquí i amb ell una nova temporada d’esquí; combinació perfecte d’esport i naturalesa. Les estacions que gestiona el Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a través d’una de les seves potes, Turisme i Muntanya, ja han obert les seves ‘portes’ o -millor dit- han encès les seves màquines i els seus telecadires per conquerir novament els cims catalans.

La primera ha estat, com és habitual, l’estació metropolitana i més accessible per antonomàsia: La Molina, que des del passat 26 de novembre, té activitat al cor de la Cerdanya. Només una setmana després ho han fet la resta d’estacions: Espot, Port Ainé i Vallter 2000, el dia 2 de desembre; mentre que Vall de Núria ho ha fet el 3.

Més competitius
Així, doncs, FGC ha aixecat ja el teló d’una temporada que té com a gran objectiu mirar de front al sud de França: “El nostre competidor no és Catalunya. És el sud de França”. Amb aquesta frase lapidària, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, ha dibuixat molt bé l’estratègia del grup per aquesta nova temporada d’hivern. I és què, tot i l’èxit de la temporada d’estiu, que ha comptat amb més d’un milió de visitants, al final, la temporada d’hivern representa aproximadament el 90% de la facturació del grup. Per aquest motiu, és fonamental mantenir i millorar la competitivitat de les pistes.

Un objectiu que passa, en aquesta nova temporada, per la reducció dels tipus de tarifes, la millora dels preus en l’estació degana de La Molina, així com per l’aposta per l’e-commerce. Segons ha confirmat el president del grup en un acte de presentació celebrat a la Casa de la Convalescència de Barcelona, al recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, FGC ha reduït pràcticament a la meitat els tipus de tarifes que existien, el que, segons comissions assessores del grup al territori, ampliava les cues a les estacions: “El nostre objectiu és el de temps zero a les cues. Arribar a l’estació i començar a esquiar”.

Menys no vol dir pitjor. Al contrari, el grup ha reestructurat els abonaments per donar als usuaris una millor oferta més ajustada a les seves necessitats amb la divisió, d’entrada, dels forfets segons l’àrea geogràfica: Cerdanya (La Molina), Ripollès (Vallter-Vall de Núria) i Pallars (Port Ainé, Espot i Tavascan). A més, tots els titulars de forfets podran gaudir de diferents descomptes en oci i serveis, simplement, presentant el carnet.

Pel que fa el pagament, totes les estacions oferiran, també, la possibilitat d’adquirir els forfets de temporada i efectuar el pagament a terminis. Amb l’abonament estarà inclòs l’accés a ‘Tot Nòrdic’ i l’accés lliure fins l’1 de novembre de 2017 als trens cremallera de Montserrat i Núria.

D’altra banda, i baixant a l’estació degana del grup, La Molina, només a 150 km del Baix Llobregat i amb la possibilitat d’accedir en tren, una de les novetats ha estat la rebaixa de preu de l’abonament, que passa dels 620 euros als 570. Amb aquest abonament es podrà accedir a totes les estacions del grup; en total, uns 150 km de pistes d’esquí. A més, com a novetat d’enguany, el forfet recarregable permetrà fer-ho per hores.

Des del primer dia
Pel que fa les pistes, aquesta temporada ha començat amb l’esquí garantit després de la millora dels mecanismes per generar neu artificial que assegura, amb un mínim de fred, les pistes del 54% de La Molina.

De fet, amb els primers dies de fred i els primers flocs de neu caiguts a principis de novembre, les estacions van poder innivar les pistes, que ja van consolidar aleshores la primera capa de neu. En només dos dies, La Molina va produir uns 25.000 metres cúbics; mentre que la resta d’estacions de Pallars aportaven uns 18.000. Sigui com sigui, s’enceta la temporada amb un renovat optimisme.

Impuls a l’e-commerce
En paral·lel, el grup enceta la temporada amb noves millores a les seves webs. Després d’un important canvi, l’any passat, on es van presentar les webs de cada estació amb mapes tridimensionals entre les propostes més destacades, el grup ha optimitzat aquestes pàgines per als dispositius mòbils, que també comptarà amb aplicacions redissenyades.

Tot amb l’objectiu final d’incentivar la venda online o e-commerce. El grup FGC compta amb uns sistemes de venda en línia que permeten obtenir diferents avantatges: estalvi i productes exclusius; evitar cues o accedir a promocions pels més fidels són les més destacades. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios