www.elllobregat.com
El CAR de Sant Cugat, referent en la biomecànica esportiva
Ampliar

El CAR de Sant Cugat, referent en la biomecànica esportiva

jueves 01 de diciembre de 2016, 12:54h
El Departament de Biomecànica del CAR de Sant Cugat ha registrat durant el darrer mes una activitat frenètica, sent l’escenari de diverses activitats de formació i divulgació tecnològica, amb la qual cosa ha mostrat que és un referent en la biomecànica esportiva tant a nivell estatal com internacional.

Per una banda, el CAR ha acollit un grup d’entrenadors de futbol que estan realitzant la primera edició del Màster Internacional de “High performance Football Coaching”. Es tracta d’un postgrau de la Universitat de Lisboa que es divideix en vuit mòduls diferents, dels quals el Centre va celebrar el darrer sota el títol “Sharing practical experiences and final evaluation”. Les activitats del grup s’han realitzat al laboratori de biomecànica, en el qual han fet un workshop sobre les lesions de genoll, un simpòsium tecnològic de l’esport amb el FC Barcelona i han visitat diversos camps de futbol, com el del club blaugrana i el del RCD Espanyol.

Però la participació en aquest Màster internacional no ha estat l’única activitat destacada del Departament de Biomecànica. Així, el CAR va signar un conveni de col·laboració d’un any amb l’empresa DyCare, que va fer al laboratori de biomecànica el lliurament i la demostració del funcionament del seu sistema d’anàlisi del moviment, fonamentat en la tecnologia de sensors inercials que ajudaran a quantificar possibles lesions múscul-esquelètiques.

DyCare és una start-up catalana que es dedica a desenvolupar solucions innovadores per al control i la valoració clínica-funcional del sistema múscul-esquelètic. Aquesta col·laboració permetrà comprovar l’aplicabilitat dels sensors inercials, que juntament amb el sistema de referència del CAR en l’anàlisi del moviment en 3D afavoreixen l’anàlisi dels esportistes.D’altra banda, i dies abans, el doctor Ventura Ferrer, membre del departament biomecànic del CAR, va realitzar una ponència sobre el model assistencial que aplica el centre durant el XXXIX Congrés de la Sociedad Ibérica de Biomecánica y Biomateriales (SIBB), que va tenir lloc a la Universitat i al CAR de León. La ponència tractava en profunditat el cas de la marxa atlètica i la velocitat (sortida de tacs), dos grups amb els quals el Departament de Biomecànica ha treballat molt a fons en els darrers mesos. L’any passat aquest Congrés es va celebrar a Barcelona i en el marc del mateix es va realitzar un workshop al CAR. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios