www.elllobregat.com
El projecte es va aprovar després de la reivindicació del poder local
Ampliar
El projecte es va aprovar després de la reivindicació del poder local

Territori i Sostenibilitat adjudica el carril bus i ciclista de la C-245

jueves 15 de diciembre de 2016, 19:31h

La via unirà cinc municipis de la zona Delta del Baix Llobregat: Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels

Tot i que la obra de la variant de la C-245 continua aturada per part de Foment, la construcció d’un carril bus i una via ciclista acordat entre Territori i Sostenibilitat, AMB i els diferents ajuntaments implicats continua endavant. El departament titular de l’obra ha adjudicat avui per 531.000 la redacció del projecte constructiu que unirà els cinc municipis que connecta la via: Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El projecte ha estat adjudicat a Bac Engineering Consultancy Group, SL & DE SOLA GORI Serveis de Arquitectura i Urbanisme, SL & TECMOSIENA, AIE (UTE), que haurà de tenir el projecte redactat en els pròxims nou mesos. D’aquesta manera, les obres –amb una inversió de 20 milions d’euros- es podran licitar ja al pròxim any. Segons el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, amb aquesta infraestructura “permetrem que el transport públic guanyi velocitat comercial i sigui més competitiu”.

Segons les estimacions, la C-245 suporta uns 35.000 viatgers en autobús cada día; amb 600 circulacions d’autobusos diàries en alguns trams. L’actuació, que abasta una longitud de 15 quilòmetres, permetrà augmentar fins a un 25% la velocitat comercial en els trams urbans. D’altra banda, l’AMB podrà implantar una nova línia d’autobús d’altes prestacions i ocupació, conegut com internacionalment com a Bus Rapid Transit. Aquest tipus de línies permeten un 30% més d’ocupació i una càrrega i descàrrega de passatgers més ràpida. L’ens metropolità ja ha confirmat una flota de deu autobusos exprés híbrids, amb una freqüència de 10 minuts.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios