www.elllobregat.com
L'AMB reforça l'oferta de transport públic per Nadal
Ampliar

L'AMB reforça l'oferta de transport públic per Nadal

Informació de serveis - AMB

miércoles 21 de diciembre de 2016, 17:03h
Per facilitar els desplaçaments durant les festes de Nadal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reforçarà alguns dels serveis de transport públic, a fi de garantir una mobilitat fluida en tota la metròpolis. L’AMB també recorda que continuen funcionant de manera regular el servei de Nitbus i d’Aerobús, dos serveis amb molta demanda d’usuaris durant aquestes dates.
Entre els serveis que intensificaran el seu funcionament, destaquen les línies d’autobús metropolità L12 i L14, que connecten l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona i que, durant aquestes dates de Nadal, amplien la freqüència de pas i el recorregut els diumenges i festius fins a Maria Cristina i el centre comercial l’Illa Diagonal. Durant la resta de l’any, el servei de diumenges i festius es limitava al tram entre l’Hospitalet i Collblanc.

Pel que fa als autobusos de TMB, cal tenir en compte que el dissabte 24 de desembre, vigília de Nadal, faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores. També cal preveure les importants alteracions en els recorreguts dels autobusos a causa de les cavalcades.

Així mateix, el metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà una oferta semblant a l’habitual de l’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada, tant en hora punta com en la resta de franges horàries. Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dissabte 31 de desembre al diumenge 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada. El 24 de desembre, vigília de Nadal, tot i ser dissabte el servei de metro finalitzarà com és habitual en aquesta data, a les 23.00 hores.

Reforç del Nitbus N16 i N17
Pel que fa als desplaçaments nocturns, l’AMB també reforça, entre Nadal i Reis, el servei de Nitbus N16 i N17 de connexió amb l’aeroport, amb un vehicle cada 10 minuts a cada terminal.

L’organisme metropolità també recorda que la resta de línies de Nitbus funcionaran, com és habitual, durant totes les nits d’aquestes festes, des de les 22.30 h, amb un autobús cada 20 minuts, als municipis de Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Funcionament habitual de l’Aerobús
De la mateixa manera, donat que durant el període nadalenc augmenten considerablement els desplaçaments fins a l’aeroport, l’AMB recorda que l’Aerobús ofereix el seu servei de manera regular des de les 5.00 h fins la 1.00 h, amb un autobús cada 5 minuts, que para a la plaça Espanya, a Gran Via amb Urgell i a la plaça Universitat. A més, les línies d’autobús diürnes 46, L77, L99 i PR1, i les nocturnes, N16 i N17, també porten a l’aeroport.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios