www.elllobregat.com
Josep Rull: “Sabem del nou ministre que rescatarà les autopistes radials de Madrid; destinarà entre 2.000 i 5.000 milions d’euros. Això vol dir moltes C-245”
Ampliar

Josep Rull: “Sabem del nou ministre que rescatarà les autopistes radials de Madrid; destinarà entre 2.000 i 5.000 milions d’euros. Això vol dir moltes C-245”

viernes 23 de diciembre de 2016, 19:04h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit aquesta tarda amb els quatre alcaldes de Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat per fer front comú contra Foment i reactivar l’obra | Rull rebrà el 4 de gener el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per traslladar les actuacions prioritàries en matèria d’infraestructures, entre les que es trobarà la variant de la C-245

Després de la investidura i constitució del nou Govern de l’Estat, en matèria d’infraestructures, s’esperava el primer pas del nou titular del Ministeri de Foment, Íñigo de la Serna, en relació amb el Baix Llobregat. Aquest ha estat la paralització de l’enllaç de la A-2 i la AP-7 a l’alçada de Sant Andreu de la Barca.

L’aturada d’aquesta infraestructura es suma, doncs, a la reivindicació històrica de la variant de la C-245 (pendent des de anys previs a les Olimpiades de 1992) que ha de connectar dues vies ràpides fonamentals per Catalunya com són la A-2 i la C-32. Farts d’aquesta situació, els quatre ajuntaments afectats -Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat- van tancar un full de ruta comú que agafa més força avui, amb el suport explícit de Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el diputat delegat d’Infraestructures Viàries a l’ens provincial, Jordi Fàbrega, s’han reunit a l’Ajuntament de Sant Boi amb els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis per demanar conjuntament a Foment la reactivació de les obres.

“El que volem és fer aquest front comú amb totes les institucions catalanes perquè treballem conjuntament i aconseguir que es reprenguin les obres”, ha dit l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que recordava que no han rebut cap resposta a la carta que va enviar al ministeri demanant una reunió i una resposta.

En aquest sentit, el conseller Rull ha anunciat que mantindrà una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el pròxim 4 de gener, reunió que es prenen amb molta “prudència i escepticisme”. “Hi ha una part positiva i és que, com a gest, no hem d’anar a Madrid sinó que ve ell i ens reunirem a la seu del Departament; un gest interessant. Però, des del punt de vista del contingut, tenim molt mala experiència amb el Govern espanyol. Han de canviar moltes coses perquè ens puguem refiar”, deia Rull, contundent. “No hem de pactar coses noves. Hem de complir allò que hem pactat. Fixi’s si és simple el nostre esquema de negociació”.

Rull ha garantit que aquesta infraestructura pendent estarà entre les peticions prioritàries: “No ens agrada parlar de llistes, sinó de termes qualitatius. En aquest cas, hi ha un retorn molt alt de la inversió que podem fer. Sí o sí es requereix aquesta actuació. Els arguments hi són i són molt sòlids”.

El conseller ha destacat que aquesta via respon als quatre àmbits de priorització que s’ha fixat el departament: seguretat, congestió, equilibri territorial i activitat econòmica: “Aquesta autovia del Baix Llobregat, que connecta dues artèries fonamentals per la competitivitat del país, és absolutament cabdal que suma tots aquests factors. El Baix Llobregat és un pulmó econòmic de primer ordre i necessitem infraestructures i transport públic adreçats en aquesta línia”.

Per la seva part, la alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ha demanat que, a més de reprendre simplement les obres, es traslladi al ministeri la necessitat de tenir en compte l’afectació que tindran en “una zona densament poblada”. “Nosaltres ja estem en la voluntat de pensar mesures correctores adients. Hi ha altres maneres, sobre un mapa, de sortir [dels municipis], però la realitat és una altra i suposa un col·lapse diària insostenible”.

En aquesta mateixa línia, Fàbrega ha assegurat que els “és impossible poder resoldre els problemes de mobilitat d’aquesta part del Baix Llobregat sense la variant”. I és que la infraestructura influeix directament en la carretera BV-2002 per on passen 20.000 vehicles entre Torrelles i Sant Boi: “és la nostra infraestructura amb més trànsit”.

Parlant d’inversions, Rull ha destacat el greuge comparatiu que pateix Catalunya: “Som el 16% de la població espanyola, el 19% del PIB, el 23% de la producció industrial, el 26% de les exportacions, representem el 40% del coneixement científic i rebem el 8% de la inversió pública. Les dades són clares i rotundes”. I apunta al ministre: “El que sabem del nou ministre és que rescatarà les autopistes radials de Madrid. Que destinarà entre 2.000 i 5.000 milions d’euros. Això vol dir moltes C-245 o assumir quatre Plans de Rodalies”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios