www.elllobregat.com
Jordà va tancar, de manera simbòlica, la llista de CiU a les darreres municipals. A la imatge, se'l pot veure darrera del grup, al centre.
Jordà va tancar, de manera simbòlica, la llista de CiU a les darreres municipals. A la imatge, se'l pot veure darrera del grup, al centre.

Mor el santboià Antoni Jordà, la figura política convergent més important del Baix Llobregat

miércoles 28 de diciembre de 2016, 20:05h

Jordà va ser, entre altres càrrecs, regidor de CiU del 1980 al 1999, president comarcal de CiU Baix Llobregat i diputat al Parlament de Catalunya

La seva trajectòria destaca pel seu paper com a director general d’Adigsa amb la que va rehabilitar nous barris a l’àrea metropolitana com, per exemple, Camps Blancs a Sant Boi, Sant Cosme a El Prat o els habitatges de La Florida a L’Hospitalet

Dia negre per la política catalana. Segons ha pogut saber El Llobregat, avui ha mort el santboià Antoni Jordà, polític convergent de referència al territori i, de fet, la figura política baixllobregatina de més rellevància –per l’històric- al partit. La seva mort arriba tot just un dia després de saber la mort del que també va ser company del grup municipal de CiU entre 1983 i 1987 a Sant Boi, Isidre Segura.

Antoni Jordà, que tenia 73 anys, arrossegava des de fa anys problemes respiratoris que des de fa unes setmanes s’havien agreujat d’una manera important i que no ha pogut superar. Amb tot, no ha deixat de participar mai a la política i sempre ha intentar donar el seu suport al partit. La darrera ocasió, a les mateixes eleccions municipals de Sant Boi, tancant la llista de manera simbòlica.

La seva trajectòria política va destacar per ser director general d’Adigsa, empresa pública depenent de la Generalitat que va assumir la gestió dels habitatges construïts a barris de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. En aquest sentit, destaca la rehabilitació d’importants barris com Camp Blancs a Sant Boi; Sant Cosme a El Prat o els habitatges de La Florida de L’Hospitalet, entre els exemples més importants.

A més d’Adigsa, Jordà ha ocupat diferents càrrecs institucionals en tots els nivells: regidor i portaveu de CiU a Sant Boi des de 1980 a 1999; diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 1988 i 1995; diputat provincial; president local de CDC a Sant Boi; president comarcal del Baix Llobregat; responsable de Territori del Comitè Executiu Nacional, secretari d’organització a les comarques de Barcelona i conseller nacional del partit fins el darrer congrés.

A més, va ser conseller delegat de CORESA a Sant Boi; conseller metropolità; membre del consell d’Administració de Ràdio i Televisió de Catalunya i del INCASÒL.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios