www.elllobregat.com
El Prat, melic del món
Ampliar

El Prat, melic del món

miércoles 04 de enero de 2017, 22:51h
L’Aeroport de Barcelona – El Prat tancarà un nou any de rècord amb xifres que estaran al voltant dels 45 milions de passatgers (al final del mes de novembre, últimes dades al tancament d’aquesta edició, havien passat 41.152.088 passatgers).

De fet, el ràpid creixement ha recuperat novament el debat sobre si la infraestructura pratenca necessita la construcció d’una tercera terminal o terminal satèl·lit per ampliar la capacitat dels 55 milions de passatgers que pot acollir actualment l’aeroport fins els 70 milions.

Sigui com sigui, el que és indubtable és que El Prat avança progressivament en aquest repte de convertir-se en un veritable ‘hub’ internacional amb noves connexions directes que es sumen a l’actual oferta. Per a aquesta nova temporada d’hivern, El Prat ja compta amb noves connexions amb Tel Aviv (des del 31 d’octubre) i Reykjavik (des del 2 de novembre) gràcies a la nova aposta de Norwegian. A més, Pakistan International Airlines ha iniciat dues noves rutes des de El Prat fins a Islamabad i Lahore, les dues principals ciutats de Pakistan; mentre que LATAM Airlines ha connectat la capital catalana amb Lima, capital del Perú.

D’aquesta manera, el grup líder a Amèrica Llatina reforça Barcelona-El Prat com un punt estratègic per volar des d’Europa al sud del continent americà. “Barcelona es posiciona gràcies a aquesta segona ruta directa que inaugurem el 16 de desembre, con una de les majors portes d’entrada a Amèrica Llatina des d’Europa”, ha dit Rodrigo Contreras, director general de LATAM Airlines a Europa durant la presentació de la ruta, que ha entrat en funcionament el 16 de desembre.

Amb una freqüència de tres viatges per setmana, LATAM estima que portarà a uns 40.000 viatgers a l’any entre les dues capitals. A aquesta nova oferta, cal sumar la connexió diària que té entre El Prat i Sao Paolo.

EE.UU, més aprop
A més d’aquestes rutes que ja estan operant, l’estiu de 2017 arribarà amb nous plats forts, ja confirmats, i on els Estats Units és el principal protagonista. El Prat comptarà amb noves connexions amb les dues costes nord-americanes, gràcies, sobretot, a la nova expansió de Norwegian, companyia nòrdica amb base a El Prat.

Tal i com ha explicat El Llobregat, l’aerolínia –considerada la millor low-cost de llarg radi- iniciarà vols setmanals directes amb Los Ángeles, San Francisco, Nova York i Miami.

Aquestes noves rutes començaran a operar el 5 de juny amb un Boeing 787-8 Deamliner, que estarà de manera permanent en El Prat i, després, amb un segon avió a partir del 22 d’agost. En total, Norwegian acabarà oferint 325.000 places intercontinentals amb les quatre noves rutes que apropa el continent nord-americà a El Prat, punt destacat no només des del punt de vista turístic, sinó també com a impuls econòmic a nivell empresarial. “Barcelona és una ciutat global i Catalunya aposta per ser un país amb aquesta dimensió global”, deia el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, durant la presentació de les noves línies.

“El que subratllem és la determinació perquè El Prat sigui un aeroport intercontinental amb totes les seves conseqüències. Això vol dir progrés, prosperitat i benestar”.

D’altra banda, American Airlines obrirà una nova ruta directa amb Chicago, la tercera major ciutat dels Estats Units, connexió que operarà estrictament a la campanya d’estiu; en concret, de maig al desembre.

El Prat mira a Àsia
En l’actual món globalitzat el mercat asiàtic és, indubtablement, un dels més importants i amb més recorregut. És per això destacable la primera connexió amb vol directe que unirà El Prat amb Seül, capital de Korea del Sud.

Amb tres trajectes per setmana, l’aerolínia més important del país, Korean Air, ha anunciat que començarà a operar el 28 d’abril amb un model B777-200, amb capacitat per 248 passatgers.

La ruta ha estat especialment valorada pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que espera que promogui la mobilitat bidireccional dels ciutadans sudcoreans, però, també, de la regió, pensant fonamentalment en el mercat japonès. III

Moment de l'aterratge d'un avió a l'aeroport de El Prat
Ampliar
Moment de l'aterratge d'un avió a l'aeroport de El Prat (Foto: Sergio Crespo)
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios