www.elllobregat.com
El programa +KESPORT forma persones a través del futbol
Ampliar

El programa +KESPORT forma persones a través del futbol

miércoles 04 de enero de 2017, 23:40h
Com a resultat d’una iniciativa pionera en l’esport català, la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana de Futbol implanten aquesta temporada el programa +KESPORT de reforç, orientació i ajuda pedagògica als entrenadors de nens i nenes de 6 a 12 anys en l’àmbit de la gestió d’emocions i sentiments, el tractament de la igualtat de gènere i la resolució de conflictes.

També serveix per promocionar hàbits saludables d’activitat física i alimentació.

Aquest programa inèdit l’impulsen la Secretaria General de l’Esport i les quatre Diputacions per desenvolupar en la seva primera temporada un seguit d’activitats complementàries i no invasives en la dinàmica diària de 72 clubs, tots ells escollits i valorats pel seu esforç en mantenir i potenciar el futbol base, i que, per tant, compleixen una tasca social indispensable en l’educació no formal dels nens i nenes d’aquesta edat.

15.000 jugadors
Una quinzena de ‘coachs’ especialitzats s’han posat a treballar estretament amb 750 entrenadors de gairebé 800 equips perquè 15.000 jugadors i jugadores aprenguin i millorin en un total de 10 habilitats per a la vida que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va definir el 1993 com a resultat d’analitzar els canvis socials, culturals i familiars. L’OMS va concloure la necessitat d’un aprenentatge d’habilitats interpersonals, cognitives i de gestió d’emocions més enllà del cercle familiar.

+KSPORT desenvolupa 11 d’aquestes habilitats per a la vida: les deu identificades per l’OMS, més una de treball en equip perquè sumin onze, tantes com jugadors té un equip de futbol, l’esport amb més força educacional del món.
Cada habilitat es treballa en 5 activitats que s’inclouen a les sessions d’entrenament, entre les quals hi ha un partit de futbol amb regles imaginatives que els ‘coachs’ de +KESPORT concilien amb els entrenadors en forma d’eina educativa.

Un joc amb o sense pilota, acompanyat d’una reflexió comuna amb els nens i nenes en tot just uns minuts i sense alterar el programa d’entrenament. +KESPORT sap que el treball en equip sempre millorarà els jugadors i jugadores individualment.

Futbol, escola de vida
El potencial associatiu del futbol és només una part del programa. L’altre gran actiu són els mateixos clubs, la lluita dels seus directius per oferir als nens i nenes de tots els barris instal·lacions, entrenadors, assistència mèdica, equipatges i mitjans per entrenar i jugar. No només practiquen esport també reben educació i reforcen el seu aprenentatge com a persones gràcies a la vocació de servei, generosa i amateur, de tantes entitats a les quals +KESPORT agraeix la seva col·laboració i acollida. El seu compromís és també el de +KESPORT.

En el futbol formatiu els més joves descobreixen altres lideratges, noves amistats i emocions molt diferents de les del seu entorn familiar. El futbol és una escola de vida, segons coincideixen els educadors, on aprenen i incorporen el valor d’estar en els moments durs i de saber acompanyar les derrotes, situacions d’una decisiva eficàcia pedagògica. Per això, resulta clau la figura de l’entrenador, referent, autoritat de l’equip i puntal de la implementació de +KESPORT. A més d’ajudar els nens i nenes en la seva evolució tècnica i tàctica del joc, pot polir les seves habilitats per a la vida, aquelles que el programa subscriu com a bàsiques per millorar com a persones i per poder relacionar-se adequadament amb el seu entorn.

Per +KESPORT, a més, els nens i les nenes són agents potencials de canvi dins del seu nucli familiar. Un dels objectius del projecte passa per generar una interacció que millori i esmeni les conductes i comportaments dels pares en els camps de futbol. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios