www.elllobregat.com
L’Hospitalet blinda la cavalcada de Reis
Ampliar

L’Hospitalet blinda la cavalcada de Reis

jueves 05 de enero de 2017, 13:28h

La ciutat reforça les mesures de seguretat amb un centenar d’efectius de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra, amb l'ampliació del perímetre exterior i del nombre de punts de control i amb els agents antiavalots, que portaran, com és habitual en alerta 4, arma llarga i armilles antibales

Els atemptats a Niça i el recent de Berlin, ambdós perpetrats amb un camió que va matar a 86 i 12 persones que van ser atropellades, tindrà una directa conseqüència en la cavalcada de Reis de les grans ciutats. Madrid ha estat la primera en anunciar mesures específiques, a la que s’ha sumat, també Barcelona. Pel que fa el nostre territori, aquestes mesures es donaran únicament a L’Hospitalet, òbviament, per la magnitud de la rua. Segons hem pogut saber, a la resta del Baix Llobregat no hi haurà dispositius especials de seguretat, més enllà dels habituals que es realitzen entre Mossos d’Esquadra i policies locals.

En el cas, però, de la segona ciutat de Catalunya, L’Hospitalet reforça les mesures de seguretat amb major presència policial, que arribarà al centenar d’efectius entre el cos de Guàrdia Urbana i el de Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, doncs, segons fonts policials, s’ampliarà també el perímetre de vigilància i els punts de control. De fet, entre els efectius presents aquesta tarda a L’Hospitalet hi haurà membres especialitzats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Mossos d’Esquadra, més coneguts com a antiavalots.

En el context d’alerta 4 sobre 5 en la que es troba Catalunya des de fa temps (alerta que es registra quan hi ha un risc d’atemptat alt i important, però que no consten indicis empírics sobre aquesta amenaça), els ARRO portaran, com ja és habitual en grans esdeveniments com el Mobile World Congress, arma llarga i armilles antibales.

D’altra banda, i a diferència de Madrid, no es col·locaran elements dissuasius que evitin la circulació de vehicles de gran tonatge.

El dispositiu comptarà, a més dels agents policials –alguns de paisà-, amb presència de Bombers, sanitaris de la Creu Roja, membres de Protecció Civil i una trentena de persones encarregades de l’organització i el servei de manteniment.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios