www.elllobregat.com
Dues persones intoxicades lleument per un incendi a L’Hospitalet
Ampliar

Dues persones intoxicades lleument per un incendi a L’Hospitalet

jueves 12 de enero de 2017, 09:36h

El foc, ocorregut a les 03:56 hores de la matinada, ha cremat tot el menjador de l’habitatge en poc més de deu minuts

Quatre dotacions de Bombers de la Generalitat de Catalunya han treballat aquesta matinada en l’extinció d’un incendi declarat a L’Hospitalet. En concret, en un pis del carrer Molí, 14-16, de la segona ciutat de Catalunya.

Degut a la violència de l’incendi, que ha cremat tot el menjador de l’habitatge, ubicat a la primera planta de l’edifici, el SEM ha hagut de evacuar a dues persones que han estat traslladades a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí per intoxicació lleugera de fum. El foc ha estat extingit, finalment, a les 04:09 hores de la matinada.

Aquesta no ha estat la única actuació important de Bombers, en una nit intensa. Cinc dotacions han hagut de treballar en un incendi d’una xemeneia a Sant Celoni, que ha deixat una persona ferida amb talls a les mans. D’altra banda, també al voltant de les quatre de la matinada, fins a nou dotacions de Bombers han treballat en un incendi d’una casa adossada a Cornellà del Terri. Una persona ha hagut de ser evacuada i traslladada al Doctor Josep Trueta de Girona per símptomes d’intoxicació lleu.

Una víctima mortal a Ametlla del Vallès

El cas més greu, però, s’ha produït a Ametlla del Vallès, on ha mort una persona quan intentava apagar l’incendi de la xemeneia en un habitatge. Els fets han ocorregut a les 20:46 hores del vespre al carrer Pou del Glaç de la vila. Quatre dotacions de Bombers es van traslladar al lloc dels fets, on van trobar el propietari de la casa inconscient a dalt de la teulada. Segons les primeres informacions, l’home havia pujat per intentar apagar la xemeneia. Tot i els intents dels Serveis Mèdics per reanimar l’home, finalment, va morir.

Consells de seguretat sobre llars de foc

  • Allunya de la llar de foc tots els materials combustibles propers, com materials plàstics, fustes, parquet, catifes, moquetes o qualsevol altre teixit.
  • Neteja el tub de la xemeneia almenys un cop l’any. Evitaràs l’acumulació de sutge.
  • Comprova que, quan te’n vas a dormir o marxes de casa, la llar de foc està apagada. Si no és així, col·loca una pantalla mataguspires.
  • L’habitació o estança on hi hagi la llar de foc ha de disposar de ventilació, per evitar problemes de tiratge i l’acumulació de gasos tòxics.
  • No cremis fusta tractada i evita fustes resinoses, que poden acumular sutge o quitrà
  • Instal·la sempre un detector de fums.

En la construcció i el manteniment de les llars de foc s’han de seguir les indicacions dels fabricants o constructors i utilitzar materials adequats. Cal fixar-se especialment en les distàncies als materials combustibles.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios