www.elllobregat.com
El Citilab comptarà amb un espai per impulsar la innovació a les ciutats metropolitanes
Ampliar

El Citilab comptarà amb un espai per impulsar la innovació a les ciutats metropolitanes

lunes 16 de enero de 2017, 19:01h

AMB, IBM i l’equipament cornellanenc han signat avui un acord de col·laboració que té com a objectiu principal portar a terme la transformació digital de les ciutats

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, IBM i Citilab seran els encarregats de portar a terme la transformació digital de les ciutats de l’àmbit metropolità des de l’equipament cornellanenc. El Citilab acollirà un espai d’innovació a les seves instal·lacions amb l’objectiu de modernitzar els serveis públics, augmentar la competitivitat de les empreses i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels ciutadans metropolitans.

Per aconseguir-ho, segons l’acord, el nou espai d’innovació servirà per oferir a les administracions, empreses, desenvolupadors i emprenedors la possibilitat d’accedir als projectes de l’AMB i a les diferents capacitats tecnològiques d’IBM, en el marc del Citilab. A més, es contempla un pla de beques per a emprenedors, el desenvolupament de prototips de solucions avançades, així com programes d’innovació social destinats a promoure l’ús i coneixement de les tecnologies entre els ciutadans. Tot comportaria una inversió conjunta d’uns 300.000 euros.

Entre les oportunitats que ofereix aquest acord està l’accés, en un entorn de prova, de les diferents administracions per experimentar solucions i serveis tecnològics que faciliten la gestió i la comunicació amb el ciutadà a través de tecnologia mòbil. D’altra banda, tant els petits, com els mitjans i grans municipis podran aprofitar un ampli ventall de possibilitats relacionades amb l’Internet de les Coses i la Indústria 4.0 d’IBM. L’espai també comptarà amb accés a diferents serveis i programari disponible en el núvol de la companyia tecnològica, Bluemix, que inclou solucions tant d’intel·ligència artificial com de computació cognitiva.

Per tot, el Citilab es convertirà en el “garatge de la innovació” de les ciutats metropolitanes, gràcies, novament, a la col·laboració público-privada, que posava en valor, Jaume Collboni, vicepresident de desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB: “La col·laboració público-privada permet oferir noves eines perquè els municipis que formen part de l’àrea metropolitana de Barcelona puguin conèixer-les o proposar-ne de noves. En el context actual, és irreversible el camí cap a aquest nou paradigma que acosta més la gestió dels serveis públics al ciutadà i permet que aquesta interactuï fàcilment amb les noves tecnologies per a la millora de la ciutat”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios