www.elllobregat.com
El Baix Llobregat és la comarca amb la facturació més alta per càpita
Ampliar

El Baix Llobregat és la comarca amb la facturació més alta per càpita

lunes 06 de febrero de 2017, 10:19h

La Diputació de Barcelona presenta un estudi econòmic inèdit sobre el teixit empresarial comarcal i municipal

El Baix Llobregat continua sumant mostres de la seva fortalesa econòmica i de la importància que representa pel conjunt de l’àmbit metropolità i per Catalunya, en aquest cas, de la mà d’un informe inèdit de la Diputació de Barcelona. Amb el nom ’Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona’, l’ens provincial ha presentat aquest estudi per primera vegada a nivell comarcal i local amb l’objectiu de realitzar una radiografia acurada del teixit empresarial de la demarcació. Una radiografia que deixa al Baix Llobregat en molt bona situació.

Segons l’estudi, el Baix és la comarca amb una major facturació per càpita de tota la demarcació amb 60.209 euros per habitant, per davant, fins i tot, del Barcelonès (59.021 euros per habitant). I és que el territori compta amb grans empreses que encapçalen la llista de major xifra de negoci com són Seat, Volkswagen Group España Distribución, Nestle o Vueling Airlines.

En termes generals, però, el Baix Llobregat es situa com a segona comarca amb major xifra de negoci amb una facturació total de 48.567.735 milers d’euros (18,3%), només per darrera del Barcelonès amb 131.330.172 milers d’euros (49,4%). En aquest sentit, tres comarques metropolitanes –Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental- sumen el 83% de la facturació total de Catalunya. Cal matisar que l’estudi s’ha realitzat amb les empreses que compten amb la seu de l’empresa al territori; és a dir, a partir del registre mercantil que registra unes 90.000 empreses a la demarcació, 10.148 d’elles al Baix Llobregat.

Per sectors, l’estudi reflecteix la importància del sector de l’automoció (vehicles de motor i altres materials de transport) que representa el 20,4% de la facturació total. D’altra banda, destaca també el sector de comerç a l’engròs amb un 9%, la indústria de productes alimentaris i begudes i el sector químic i farmacèutic, ambdós sectors amb un 8,4% de la facturació.

Les dades recullen, així, la fortalesa del sector serveis –sector que més factura amb 24.849,2 milions d’euros (51,2%)-, però també el bon estat de salut de la indústria del territori (22.553,1 milions d’euros de facturació; 46,4%), a més del sector primari que factura 52,5 milions d’euros (0,1%). Per la seva part, la construcció factura 1.113 milions d’euros (2,3%).

L’estudi ha estat presentat per la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sonia Recasens, que ha destacat la potència de la demarcació i la seva estructura diversificada “el que fa que si cau un sector no arrossegui a la resta de la demarcació”. Recasens ha assegurat que l’estudi serà anual, el que permetrà veure l’evolució del teixit empresarial del territori i “tenir un coneixement de la seva realitat pel desplegament de models i estratègies de desenvolupament econòmic adients”. En aquest sentit, ha avançat en que s’està treballant per la presentació d’un programa d’inversions en polígons industrials, sector que aporta una ocupació de major qualitat –per salaris i tipus de contractes- que el sector serveis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios