www.elllobregat.com
Miquel Rius, director del BBF, aixeca una cervesa Fort, la única artesana de L'Hospitalet
Ampliar
Miquel Rius, director del BBF, aixeca una cervesa Fort, la única artesana de L'Hospitalet (Foto: Imanol Crespo)

El Barcelona Beer Festival aposta per L’Hospitalet per evitar morir d’èxit

lunes 06 de febrero de 2017, 17:52h

El festival de cervesa artesana de referència al sud d’Europa es trasllada a La Farga de L’Hospitalet per evitar els problemes d’espai de les darreres edicions

Les cerveses artesanes no són una moda ni una qüestió passatgera. Al territori tenim, de fet, etiquetes com la Cornèlia de Cornellà o la Fort de L’Hospitalet de Llobregat que demostren que és possible un model alternatiu a l’industrial. Per fer-nos una idea, les cerveseres artesanals a Espanya, s’han multiplicat en un 1.600% des de l’any 2008 al 2015; cerveseres que, com la Fort, poden produir uns 120.000 litres amb un esperit de venta de proximitat i no buscant tant la quantitat sinó la qualitat. Aportar, en definitiva, valor afegit al producte, però sense oblidar que es tracta d’una beguda popular.

Sota aquesta premissa, el Barcelona Beer Festival (BBF) dóna enguany el salt a la ciutat de L’Hospitalet per posar punt i final als problemes d’espai que es van donar a la darrera edició. “Teníem un problema d’espai des de fa tres anys. Alguna cosa estàvem fent malament quan havíem de dir, si us plau, no vingueu”, diu Miquel Rius, director del BBF. L’espai escollit serà, en concret, La Farga; menys vistós, segurament, que la Sala Comillas del Museu Marítim de Barcelona, però notablement més pràctic per acollir sense problemes la festa de la cervesa artesana més important del sud d’Europa. I es que comptaran amb 4.500 metres quadrats de superfície total. Els organitzadors esperen, de fet, rebre entre 35.000 i 45.000 assistents; xifra que superaria els 30.000 de la darrera edició.

El BBF es celebrarà del 24 al 26 de març després de sis edicions que han vist créixer progressivament el nombre de productors i visitants internacionals. Amb tot, el festival cuidarà més que mai el seu esperit de proximitat amb una nova col·laboració amb l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat que introduirà productes del territori durant els tres dies del festival. Per la seva part, el BBF també comptarà amb un espai propi al ‘Meet and Eat L’Hospitalet’ durant la celebració del Mobile World Congress. “Estem molt animats. Sempre et planteges si la ubicació serà una barrera per algú; però estem molt tranquils: qui vulgui venir, vindrà”, reconeix –optimista- Rius. “El nostre concepte és el d’un festival gastronòmic i donar així a conèixer aquest producte i la seva qualitat”.

Qualitat que quedarà palesa a la gran barra de setanta tiradors de cerveses per on aniran passant les millors de tot el món i que fan de la ‘Gran Barcelona’ una de les diferents capitals internacionals del sector.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios