www.elllobregat.com
Caçador a Cal Dominguet, a El Prat de Llobregat
Ampliar
Caçador a Cal Dominguet, a El Prat de Llobregat (Foto: Depana)

La Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça reclama a la Generalitat recursos per controlar la sobrepoblació d’espècies cinegètiques

miércoles 08 de febrero de 2017, 17:16h

Les dues entitats consideren que s’han d’aplicar les mesures acordades en el Pla anunciat el passat mes de desembre per reduir els danys als conreus i evitar accidents de trànsit

Unes imatges de caçadors en el cor del Parc Agrari del Baix Llobregat i la pressió de les entitats ecologistes van aconseguir treure a debat el descontrol existent sobre la regulació de la caça com a mecanisme de reducció d’espècies cinegètiques i, així, reduir els danys als conreus. Tal i com ha explicat El Llobregat, la mobilització civil va anar acompanyada del consens municipal que defensava mesures alternatives a la caça. Tot i que la Generalitat de Catalunya es va mostrar oberta a rebre un pla, que es concretaria el passat 13 de desembre, de moment, continua sense concretar cap novetat.

Per aquest motiu, Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça han demanat conjuntament al Govern i al Departament d’Agricultura destinar recursos humans i econòmics per poder fer front a les sobrepoblacions d’algunes espècies cinegètiques que fan augmentar els danys als conreus del Parc Agrari, a més de provocar, segons informen ambdues entitats, accidents de trànsit.

Després d’una reunió, les dues entitats s’han compromès a treballar conjuntament amb l’objectiu de redreçar la situació actual. Segons reclamen, calen recursos per elaborar censos reals de les poblacions de fauna per a una gestió correcta de les poblacions, així com establir un sistema de comunicació electrònica dels danys ocasionats per la fauna salvatge. D’aquesta manera seria més àgil tramitar les autoritzacions excepcionals en època de veda, per dur a termes les mesures de gestió de l’hàbitat de neteja de barrancs, lleres i sotabosc que faciliten la caça i allunyen la fauna de les zones agrícoles; i per facilitar les actuacions dels caçadors en col·laboració dels cossos de seguretat, en el cas que sigui necessari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios