www.elllobregat.com
Els usuaris dels autobusos de TMB atorguen una nota de satisfacció del servei de rècord
Ampliar

Els usuaris dels autobusos de TMB atorguen una nota de satisfacció del servei de rècord

miércoles 08 de febrero de 2017, 19:55h

L’estudi anual de satisfacció recull, per primera vegada, una nota de 7,60 al servei d’autobusos, mentre que la de metro és de 7,50, la segona millor de la última dècada

El primer pas perquè la ciutadania prefereixi el transport públic i abandoni el vehicle privat és que la seva xarxa sigui competitiva i de qualitat. Doncs bé, segons el darrer Estudi de Percepció del Client de TMB, corresponent al 2016, la seva xarxa és cada cop millor valorada. De fet, l’informe recull notes de rècord amb un 7,60 pel servei d’autobusos (vuit centèsimes més que a l’any 2015), mentre que el servei de metro arriba al 7,50 (quatre centèsimes més), el que representa la segona millor valoració des de 2007, any de l’inici de la sèrie.

Per tipus de serveis, les línies d’autobusos millor valorades són les d’altes prestacions (nova xarxa de bus), que les puntuen amb un vuit; un punt més que a la resta. Per la seva banda, al metro, la millor valorada és la nova L9 tant al seu tram sud (8,21) com al nord (7,93).

Els resultats d’aquest estudi responen a la realització de 4.431 entrevistes personals realitzades a usuaris del metro i a 4.319 usuaris de bus que permeten extreure, també, un perfil del tipus de client. En aquest sentit, són majoria les dones amb un 63% i una edat mitjana de 41 anys al metro; majoria que s’amplia al bus, on arriben a ser el 67% dels usuaris totals.

Per atributs, als autobusos, l’estudi reflecteix una millora tant pel que fa les avaries, com la netedat, la informació general i les incidències, la conducció, l’accessibilitat, la connexió amb altres transports i l’atenció al client. En contra, empitjora la valoració de les freqüències, la temperatura a l’interior del cotxe, les aglomeracions i la neteja de les parades. Al metro, millora la rapidesa en la venda i validació del bitllet i el funcionament, en general, de les instal·lacions (escales i ascensors); mentre que empitjora l’opinió sobre les avaries i aglomeracions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios